Παρέμβαση Χρ. Σιμορέλη για τις διαβάσεις του ΟΣΕ στα Τρίκαλα

IMG 20150611 173730129

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστου Σιμορέλη, με τη Γενική Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κα Πέτη Πέρκα, με σκοπό την ανάδειξη ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου του Νομού Τρικάλων.

Αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων στις θέσεις Σαράγια και Γκάζελο του Δήμου Τρικκαίων και την κατασκευή διάβασης Α.Σ.Ι.Δ στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο πολιτικός μηχανικός που έχει αναλάβει το έργο κ. Δημήτριος Μαυρογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε τη νέα Γενική Γραμματέα για τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες του έργου.

Το έργο, του οποίου η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη από σύμβαση που υπογράφτηκε στις 07-08-2013, χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ με λήξη το Δεκέμβρη του 2015. Για τις ανάγκες του έργου, οι δαπάνες που έχουν προϋπολογιστεί, έχουν λάβει την έγκριση τόσο της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας όσο και του Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό που εκκρεμεί είναι η έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., η οποία κωλύεται από το γεγονός ότι εκκρεμεί ο διορισμός νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου.

Η καθυστέρηση του έργου εγκυμονεί κίνδυνο ατυχήματος και εκτροχιασμού του τρένου, κάτι που έχει αναγνωριστεί και από τον ΟΣΕ. Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, λόγω λήξης της χρηματοδότησης το Δεκέμβριο του 2015. Ο πολιτικός μηχανικός σημείωσε ότι κάποιες χρονοβόρες εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ότι η πλήρης ολοκλήρωση του έργου είναι δυνατή εντός των προθεσμιών με τον όρο ότι δεν θα υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση.

Η γενική γραμματέας από μέρους της, ενημερώθηκε για το θέμα, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να οριστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα διοικητικά συμβούλια, ώστε να επισπευτεί η ολοκλήρωση του έργου εντός προθεσμίας. Επίσης, ενημέρωσε ότι είναι στην μέριμνα του Υπουργείου να μην καθυστερήσουν άλλο έργα που είναι ήδη υπό κατασκευή.

Ο κ. Σιμορέλης, που κανόνισε τη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση της νέας αρχής του υπουργείου, τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοια έργα για την τοπική κοινωνία των Τρικάλων. Τέλος σημείωσε ότι όλα αυτά τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί, πρέπει να ολοκληρωθούν και να είναι πάντα προσανατολισμένα στις ανάγκες των πολιτών.

.