Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων

Με σειρά παρεμβάσεων -ερωτήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με επίκεντρο το «ατύχημα» με το απορριμματοφόρο τονίσθηκε η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που διατηρεί απαρχαιωμένο στόλο απορριμματοφόρων στην καθαριότητα του Δήμου. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα και όχι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής  με το «να δούμε τι έφταιξε» και  «ας μη βιαζόμαστε» που ουσιαστικά παραπέμπει σε ανθρώπινο λάθος. «Η διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης  ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου με καινούργια, σύγχρονα και ασφαλή μέσα είναι το αναγκαίο και ρεαλιστικό»τονίστηκε απότη Λαϊκή Συσπείρωση.

Κατατέθηκε επίσης από τη Λαϊκή Συσπείρωση πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο  Τρικάλων. Δεν μπορεί, τονίστηκε, στην πόλη με τα «χιλιάδες λαμπάκια» να λείπει μια λυχνία, μια λάμπα… ουσιαστικά, και να καθίσταται ανενεργός ο αξονικός βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο  τους συμπολίτες μας .

Επισημάνθηκε στη συνέχεια η ανάγκη ώστε η Δημοτική Αρχή με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες κ.λ.π.) των υπαλλήλων ΙΔΟΧ που απασχολούνται σε διάφορα προγράμματα.

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής  Συσπείρωσης ανέδειξαν και κρίσιμα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες όπως η αναγκαιότητα αντικατάστασης των αιθουσών «κοντέινερς» που υπάρχουν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο στο Κηπάκι.  Σε αυτή την εποχή είναι αδιανόητο να γίνονται μαθήματα σε τέτοιες αίθουσες…

Επίσης, ζητήθηκε  η άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της τριτοκοσμικής κατάστασης που παρουσιάζουν οι τουαλέτες του25ου Δημοτικού Σχολείου ,όπως και η επίλυση του προβλήματος στον αύλειο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείουπου με μια κανονική βροχόπτωση μετατρέπεται ο χώρος σε λιμνοθάλασσα δυσκολεύοντας έτσι την πρόσβαση  των μαθητών ,των εκπαιδευτικών, των γονέων στο σχολικό κτήριο.

Άλλα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση ήταν το διαχρονικό πρόβλημα με την υπόγεια διάβαση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο που πλημμυρίζει συνεχώς και επιτέλους πρέπει να βρεθεί λύση ,η αντιμετώπιση της προβληματικής λειτουργίας των λεωφορείων που εξυπηρετούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και η εύρεση λύσης στο αίτημα των προσφύγων, που φιλοξενούνται στην πόλη μας, για ύπαρξη ενός χώρου συνάθροισης ώστε να καλύπτεται η ανάγκη για διάφορες εκδηλώσεις.