«Καρφιά» κατά Βορίδη από τον Άρη Μερεντίτη

Σκληρή κριτική στο δελτίο τύπου που εξέδωσε oΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης για τις αγροτικές αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άσκησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και γνωστός νομικός Άρης Μερεντίτης.

 Το δελτίο τύπου του Μάκη Βορίδη

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν εντολής του κ. Βορίδη προχώρησε στην πίστωση συνολικού ποσού 876.600.573,87 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων (…) Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους οργανισμούς εργάστηκαν σκληρά ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα για να επιτύχουν την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων».

Η αντίδραση του Άρη Μερεντίτη

Είναι αστείο. Πιθανώς ο κ. Βορίδης δεν ξέρει ότι κάθε χρόνο αυτή την περίοδο καταβάλλεται η βασική ενίσχυση στους Έλληνες αγρότες. Και πέρσι και πρόπερσι, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ακόμα και το 2015 με capital control, αυτές τις μέρες πιστώθηκαν τα χρήματα. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία. Το δε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (και δη ο Υπουργός) δεν έχει καμία συμμετοχή.

Είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διανέμονται στους Έλληνες αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Αν κάποιοι αξίζουν συγχαρητήρια, είναι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Το «κατόπιν ενεργειών μου» του κ. Βορίδη μας γυρνάει πίσω στη δεκαετία του 60.
Εκτός αν θεωρεί μεγάλο επίτευγμα το ότι κατάφερε αυτό που κατάφεραν και όλοι οι προκάτοχοί του.