Παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ ζητά ο Βλαχογιάννης

blaxogiannis vouli 4

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, με θέμα «Παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ», από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ.

Στην εν λόγω Ερώτηση επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αγρότες, κτηνοτρόφους και λοιπούς ασφαλισμένους του ΟΓΑ, από την υποχρέωσή τους να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου, έδινε στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αφού πρώτα είχαν πληρωθεί από εμπόρους και συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή.

Τονίζοντας πως οι αγρότες δεν έχουν, ακόμη, πληρωθεί για τις παραγωγές τους, και οι κτηνοτρόφοι, αντίστοιχα, δεν έχουν λάβει την ενιαία ενίσχυση -εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια-, ζητείται από τον Υπουργό: να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2015 ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην «χαλάσει» η ρύθμιση στην οποία, ενδεχομένως, έχουν προχωρήσει.

.