Προστασία πρώτης κατοικίας ζητούν οι Βλαχογιάννης και Ταμήλος

 tamilos blaxogiannhs

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότας κ. Κ. Σκρέκα και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη, με θέμα «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ 2015», κατέθεσαν 19 Βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι συντοπίτες Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ και Μιχάλης ΤΑΜΗΛΟΣ.

Όπως επισημαίνουν, ήδη εκπνέει η προθεσμία που ορίζεται από το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, γεγονός του προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Τονίζουν, επίσης, ότι η ατομική ιδιοκτησία αποτελεί βασικό συστατικό της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, και η προστασία της επιβάλλεται με σαφή τρόπο από το Σύνταγμα της Χώρας.

Επειδή, οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αναπτυξης Κώστα ΣΚΡΕΚΑ, κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και πλέον είναι άμεσα ορατός ο κίνδυνος πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας χιλιάδων συμπολιτών μας, οι Βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τους Υπουργούς την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα δίνει παράταση, και για το 2015, στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και να διατηρηθούν ως έχουν οι προϋποθέσεις ένταξης ενός ακινήτου σε καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς.

.