Παράσταση της Σχολής Σύγχρονου Χορού Dancespace της Μαρίας Γαδετσάκη

Χρόνια αγωνίζεσαι χτίζοντας

Τα υλικά παράταιρα οι λέξεις_Τρύπιες χωρίς εμβέλεια_Πλήθος τα χάσματα των συνειρμών
Κι εσύ ένας αδιόρθωτος_Τελειομανής να σκέφτεσαι_Κάθε φορά την ιστορία_Του γνωστού εκείνου Πύργου                                                                                     

Κάποτε όμως ακούγονται_Κρότοι ανεξήγητοι_Και παράξενοι_Μες στο σκοτάδι_Πάνω σου απειλητικός_Ένας ουρανός μια υγρή_Οροφή ετοιμόρροπη                                               

Είναι η ώρα που οι άγγελοι 

Γυρίζουν στα σπίτια τους

Πύργος της Βαβέλ, Κλείτος Κύρου_συλλογή Ο πρωθύστερος λόγος (1996)

Η παράσταση της Σχολής Σύγχρονου Χορού Dancespace της Μαρίας Γαδετσάκη έχει τίτλο “First & Last Men” και θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2022 στον αύλειο χώρο της πρώην Στρατολογικής Υπηρεσίας Τρικάλων. Η παράσταση έχει αναφορά στον Πύργο της Βαβέλ και η μουσική είναι του Σουηδού συνθέτη Johan Johansson.

Ο ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας performance site specific, που σημαίνει ότι ο χώρος με την έννοια του τοπίου και της επιλογής αυτού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το θέμα, το σχεδιασμό και τη θέαση μιας καλλιτεχνικής πράξης, η οποία χτίζεται εννοιολογικά και προσαρμόζεται τεχνικά σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα (εσωτερικά/εξωτερικά/φυσικά/αστικά).

Η πρώην Στρατολογική Υπηρεσία Τρικάλων, αυτός ο πολύ συγκεκριμένος υφολογικά χώρος -που πλέον έχει έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης-  επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει την παράσταση “First & Last Men” και να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. 

Πρακτικά, λοιπόν, ο θεατής από την πρώτη κιόλας στιγμή, από την είσοδό του στο χώρο θα βιώσει την εμπειρία του site specific και θα αποτελέσει και ο ίδιος ένα κομμάτι αυτής, σε μια “σκηνή” που δεν διαθέτει τη λειτουργία, τις ανέσεις και τις προδιαγραφές μιας δοκιμασμένης σκηνής.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Το ρίσκο της δημιουργίας μιας παράστασης αυτού του είδους είναι μεγάλο και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανταπόκριση του Δήμου Τρικάλων, ο οποίος ανέλαβε την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του χώρου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται -όσο αυτό είναι εφικτό- στις απαιτήσεις της σκηνής, των χορευτών και των θεατών. 

Μεγάλοι υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος είναι η κάβα Σωτηρίου ALCOHALL και το BAR ΚΡΥΠΤΗ που πίστεψαν σ’ αυτή την καλλιτεχνική σύλληψη, έγιναν αρωγοί και με την προσφορά τους συνέβαλαν στην υλοποίησή της. 

Ευχαριστούμε το κατάστημα ειδών χορού “Baila”, το σχολείο Αγγλικών “UK” , το οπτικό κέντρο Στράτος Ντεβετζής, το κατάστημα εσωρούχων Vanilla, το κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων Artijoux, το street food store LivinKitchen, το σχολείο Γαλλικών “Paname”, τους γραφίστες UPMESS, το studio φωτογραφίας και VideoSnapix”, το κατάστημα χειροποίητων δημιουργιών “V&V Art” και όλους τους φίλους και μαθητές του Dancespace που βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Η διάρκεια της παράστασης θα είναι λιγότερη της μίας ώρας και λόγω του χωμάτινου εδάφους προτείνουμε στους θεατές να φορούν άνετα ρούχα και στρωτά υποδήματα.

Ώρα προσέλευσης: 21:15-21:45

Έναρξη: 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΘΕΣΕΙΣ

Διατίθενται οι εξής κατηγορίες εισιτηρίων: 

  • Για θεατές καθήμενους (περί τις 130 αριθμημένες θέσεις ανά παράσταση οι οποίες διατίθενται μόνο στην προπώληση) 7€/θέση 

  • Για θεατές όρθιους 5€/άτομο

  • Για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 4€/άτομο

Κρατήσεις για καθήμενους και προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται: Καθημερινά 6-9 στη σχολή χορού Dancespace (25ης Μαρτίου 23) και τηλεφωνικώς: 24310-26524 (11:00-13:00 & 18:00-21:00)

συντελεστές

ήχος: Περικλής Πάνου-Νίκος Μπακοβασίλης

φωτισμός: Περικλής Πάνου-Στέργιος Σπυρόπουλος

κοστούμια: Baila

μακιγιάζ: Όλγα Κουκουτή

σκηνικά & μουσική επιμέλεια: Dancespace

σκηνικά αντικείμενα: Κωνσταντίνος Καρανίκας (μάσκα-κέρας), V&V art (μακραμέ)

κείμενα: Νίκη Χαλκιαδάκη

φωτογραφία/video: Γιώργος Γκότσης

οπτική επικοινωνία: UPMESS Creative Studio

επιμέλεια χώρου: Δήμος Τρικκαίων