Παρ’ ολίγον σύρραξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας

DSC 04841-760x390

Σκηνές ανάλογες με εκείνες του παρελθόντος με τις κόντρες και τις αψιμαχίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, ήρθαν να καταγραφούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Το σκηνικό σύμφωνα με το krinitrikalo.gr που διαμορφώθηκε σήμερα έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη, με κύρια στοιχεία τους διαπληκτισμούς, τις βαριές εκφράσεις, που πραγματικά δεν τιμούν το Σώμα, τις καταγγελίες… Γεγονότα που ώθησαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί το συμβούλιο.

Παρά την ολιγόλεπτη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε για 30 περίπου λεπτά της ώρας με κλίμα έντασης υπό τον κίνδυνο να απειλείται ακόμη και «σύρραξη».

Το θέμα που πυροδότησε το κλίμα ήταν εκείνο της καθαριότητας, αλλά και η επιστολή του τοπικού συμβούλου Οιχαλίας κ. Σωτήρη Σταμόπουλου σε τοπικό ΜΜΕ που μιλούσε εναντίον του κ. Μιχαήλ Μπαγιώτη για έλλειψη καθαριότητας τις ημέρες του Πάσχα.

Λίγο πριν είχε τεθεί προς συζήτηση η πρόταση έγκρισης πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις τα αίματα άναψαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ευάγγελος Ζαφείρης ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σταμόπουλος είχε απόλυτο δίκαιο για την κατάσταση που περιέγραφε στην επιστολή του, επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Μπαγιώτη.

Μάλιστα, κατέθεσε κάποιες φωτογραφίες για να περιγράψει την κατάσταση.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπαγιώτη που καταφέρθηκε εναντίον του τοπικού συμβούλου και τον προκάτοχό του.

«Πραγματικά λυπάμαι και για τους δυο σας. Με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και γω δεν ξέρω που,δεν γίνεται αντιπολίτευση. Είναι φθηνή αντιπολίτευση που δεν σας τιμά»

Σημείωσε ο κ. Μπαγιώτης.

Η απάντηση ήταν πραγματικά προσβλητική για τον κ. Μπαγιώτη που βγήκε δια στόματος κ. Βαγγέλη Ζαφείρη.

Ήταν μία φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από πλευράς του Εντεταλμένου Συμβούλου Καθαριότητας κ. Γιάννη Αναγνώστου.

«Ντρέπομαι πραγματικά για σένα. Ντρέπομαι που βάλλεσαι εναντίον νέων ανθρώπων. Ντρέπομαι γιατί κάποτε εκπαίδευσες νέους ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνώστου.

Σε ευθεία αντιπαράθεση οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ενώ στη λογομαχία, άρχισαν να λαμβάνουν μέρος και να επιρρίπτουν βολές και οι κ.κ. Κώστας Κοκκινίδης, Κώστας Τσιακάρας και Δημήτριος Χαλκιάς.

«Μη ντρέπεσαι για μένα. Κάθεσαι στο δημοτικό συμβούλιο χάρη σ’ εμάς.» ανέφερε σε πολλά άλλα ο κ. Ζαφείρης.

Το θέμα της έγκρισης πρόσληψης προσωπικού πέρασε κατά πλειοψηφία, εξαιτίας της διαφορετικής και πάγιας θέσης του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αποστόλη Θωμόπουλου.krinitrikalon.gr

.