Παπανδρέου και Σαμαράς πάνε στον Πρόεδρο

samaras-papandreou1

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δραματικό υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, στο οποίο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα μεταβούν μαζί στο προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κοινή συνάντηση των τριών. Στο επίκεντρο της ονοματολογίας βρίσκεται  το πρόσωπο του συμβούλου του πρωθυπουργού, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και πρώην διοικητή της ΤτΕ, κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ακόμα, παραμένει πιθανό να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ενώ δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι όμως διατεθειμένος να προσφέρει την παραίτησή του και για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από μία ευρύτερη πλειοψηφία. Το τελικό deal με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης θα κρίνει το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων από εδώ και πέρα (σύγκληση ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κτλ) και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

protothema.gr