ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα κεφάλια από τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
- Τα σιγοβράζουμε 35 με 40 λεπτά, αλλά δοκιμάζουμε πάντα να είναι μαλακά όταν τα τρυπάμε με το πιρούνι.
- Τα βγάζουμε από το βραστό νερό , τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις καβουρντιστούν , τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το γιαούρτι και το σκόρδο. Βάζουμε και το αλάτι και διαλύουμε τη σος με 2 κ.σ. νερό.
- Αναμειγνύουμε τα κρύα παντζάρια με τα καρύδια και στη συνέχεια με τη σος και ανακατεύουμε.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.