Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα

Υλικά :

1 κιλό πανσέτες

Κονιάκ: 4 κουταλιές

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας

Μουστάρδα: 2 κουταλιές σούπας

Σιναπόσπορος: 1 κουταλάκι τσαγιού

Μέλι: 2 κουταλιές σούπας

Θυμάρι: 1 κουταλάκι τσαγιού

Πορτοκάλι: 1 μέτριο (χυμός και ξύσμα) Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις πανσέτες. Τις τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε τάψι τις πανσέτες μαζί με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40 περίπου λεπτά. Στη μέση του ψησίματος γυρίζετε τις πανσέτες από την άλλη πλευρά, να ροδίσουν και από κάτω.

3. Βγάζετε από το φούρνο, αλατοπιπερώνετε και τις σερβίρετε ζεστές.

Tip: κάνουν πολύ καλή παρέα με πίτες ή τορτίγιας