Πανηγυρίζει η Καρδίτσα για το ΤΕΙ που έρχεται αδιαφορούν τα Τρίκαλα για το ΤΕΙ που φεύγει

tei-karditsa_1_copy

 

 

 

Ικανοποίηση επικρατεί στην Καρδίτσα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που δίνει την δυνατότητα εισαγωγής υποψηφιών φοιτητών για το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.

Έτσι, αποκαταστάθηκε η περσινή απόφαση, επιτρέποντας στο συγκεκριμένο τμήμα να δεχθεί για την νέα χρονιά 40 φοιτητές, ενώ το άλλο τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας στην Καρδίτσα, το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα δεχθεί 90 φοιτητές.

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κ. Τσιάρας έκανε την εξής δήλωση: «Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την εκ νέου ένταξη του τμήματος Δασοπονίας του ΤΕΙ Καρδίτσας στα μηχανογραφικά δελτία των εισακτέων σπουδαστών για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, διορθώνει τις πρότερες άδικες αποφάσεις, οι οποίες στερούνταν αντικειμενικής κρίσης και πραγματικών επιστημονικών δεδομένων, καταδικάζοντας σε μαρασμό ένα από τα δημιουργικότερα τμήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών της Καρδίτσας και όλων των θεσμικών της φορέων, οι οποίοι αγωνιστήκαν δυναμικά, ώστε να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την περαιτέρω υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών της περιοχής μας, που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανεξήγητα είχε στοχοποιήσει.

Είμαι βέβαιος, πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για την λειτουργία του τμήματος Δασοπονίας, με μια διαφορετική και πιο ευοίωνη προοπτική, η οποία υπογραμμίζεται από την χρησιμότητά του και την σημασία του για την περιοχή μας, ως ενός σημαντικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού πόλου, απόλυτα συνδεδεμένου με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες του τόπου μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος έκανε την κάτωθι δήλωση: «Η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας κ Κων/νο Αγοραστό, όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η άδικη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να αναστείλει την εισαγωγή σπουδαστών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012, στο τμήμα Δασοπονίας κινητοποιήθηκε με στόχο να την ανατρέψει.

Σε συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες της Καρδίτσας, όπως οι κ.κ. Κων/νος Τσιάρας, Σπύρος Ταλιαδούρος, Ασημίνα Σκόνδρα, Μαρία Θεοχάρη κ.α, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπως το Επιμελητήριο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι κ.λ.π και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ, δώσαμε σκληρό αγώνα για να αποδείξουμε το αυτονόητο: Δηλαδή ότι δεν μπορεί να καταργηθεί ένα τμήμα, που έχει τόσα θετικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να τηρηθούν κάποιες πολιτικές και γεωγραφικές ισορροπίες, στις οποίες η τότε ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ( Υφυπουργός Ι. Πανάρετος) πειθαρχούσε.

Χρειάστηκε να κάνουμε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους, ώστε στο τέλος να πειστούν για το δίκαιο του αιτήματος μας.

Χρειάστηκε επίσης να γίνει συστηματική δουλεία από την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα για να αποδείξει το προφανές: Πως το τμήμα της Δασοπονίας, δεν πρέπει να καταργηθεί.

Η σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο παιδείας των εισακτέων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, όπου περιλαμβάνεται και πάλι το τμήμα Δασοπονίας στην σχετική λίστα, μας αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Επίσης μας ισχυροποιεί την πεποίθηση, ότι όταν παλεύουμε συντονισμένα για τα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας, τότε επιτυγχάνουμε τους στόχους μας».

Thessalianews.gr