Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονα Διάβας

Στις 26 και 27 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα Διάβας. Πρόκειται για τον δεύτερο ναό του χωριού, του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 Απριλίου 2022, Ε’ Κυριακή Νηστειών.

Το απόγευμα της 26ης Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ιερέων από την γύρω περιοχή και από την πόλη της Καλαμπάκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο γεγονός των εγκαινίων του ναού, σημειώνοντας πως ο ναός θα είναι δισυπόστατος, δηλαδή αφιερωμένος στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και στους τρεις νεομάρτυρες της περιοχής μας, Πολύζο (Πολυζώη) από την Διάβα, ιερομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Περιστέρα και νεομάρτυρα Αθανάσιο από την Θεόπετρα. Πρόσθεσε επίσης πως κάθε χρόνο την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, με κέντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα θα εορτάζεται λαμπρά η μνήμη των τριών νεομαρτύρων. Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να στηρίξουν τις προσπάθειες για την αποπεράτωση του ναού, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί ως δωρεά για την αγορά των απαραίτητων εκκλησιαστικών σκευών και ξυλόγλυπτων που χρειάζονται για τα εγκαίνια, αλλά και για την τέλεση των Ακολουθιών και Μυστηρίων.

Στον Εσπερινό παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από την Διάβα, τις γύρω περιοχές, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα. Παρόντες ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Δήμητρα Νάτσινα, ο Πρόεδρος της Διάβας κ. Φώτης Αλέκος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μετεώρων.

Στο τέλος μοιράσθηκε φαγητό σε πακέτο (κρέας με κριθαράκι) από τις κυρίες των Επιτροπών της ενορίας. Το κρέας ήταν προσφορά ιδιωτών από την Διάβα, όπως και κάθε έτος.

Το πρωί της 27ης Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας τελέστηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και ύψωμα του Αγίου.