Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Έφηβων – Νεανίδων στη Λάρισα

taekbonto

 

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Λάρισα τις επόμενες μέρες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντo Εφήβων Νεανίδων 2012.

Σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Βορ. Ελλάδος κ. Χρήστο Μανώλη τονίστηκε η εξαιρετική σημασία των αγώνων καθώς  οι πρώτοι αθλητές-αθλήτριες ανά κατηγορία βάρους θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αίγυπτο τον προσεχή Απρίλιο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 13:00 ενώ οι αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης ξεκινάνε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, και ολοκληρώνονται την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 με ώρα έναρξης των αγώνων  09.00 π.μ. και για τις τρεις ημέρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου καθώς περίπου 600 αθλητές θα συμμετάσχουν σ ‘ αυτή. Αυτό δημιουργεί μια κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς οι αθλητές αυτοί έρχονται εδώ μαζί  από συνοδούς, γονείς, προπονητές κ.α. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών αυτών καθώς εκείνοι δίνουν το μήνυμα της πίστης και της προσήλωσης στον τελικό στόχο, που είναι η νίκη, μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός γενικότερα. Σε μια δραματική κατάσταση για τη χώρα χρειαζόμαστε μαχητές που να δίνουν το μήνυμα της προσπάθειας».

Στους αγώνες θα παρευρεθούν και οι Ολυμπιονίκες Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Έλλη Μυστακιδου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές –αθλήτριες εγγεγραμμένοι στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1998-1995 (14-17 ετών) και είναι κάτοχοι από 2ο ΚΟΥΠ (κόκκινη ζώνη και άνω). Οι κατηγορίες που θα διαγωνιστούν είναι:

 

Εφήβων: 51-55 κιλά, 55-59 κιλά, 59-63 κιλά 63-68 κιλά, 68-73 κιλά, 73-78 κιλά, +78 κιλά

Νεανίδων: 52-55 κιλά, 55-59 κιλά, 59-63 κιλά, +68 κιλά. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρετζιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής και ο προπονητής κ. Γιάννης Κατσάνας.