Πανελλήνιες 2020: Πότε βγαίνουν οι βαθμοί και τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα βασικά μαθήματατόνισε  η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα του καναλιού STAR.

Μπορεί, λοιπόν, οι Πανελλήνιες 2020 να τελείωσαν για τους μαθητές των ΓΕΛ την περασμένη Παρασκευή (26/06), ωστόσο, παραμένει η ανυπομονησία για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ειδικότερα, μέχρι τα μέσα Ιουλίου το αργότερο αναμένονται τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, όπως δήλωσε η Υπουργός σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα, το Yπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικά Δελτία θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).