Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων

Tο 5ου ΓΕΛ Τρικάλων την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, που έχει ορισθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό τίτλο «Ας κινηθούμε», στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 πραγματοποίησε το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων-δράσεων:

8.00-8.30: Εισήγηση-Ομιλία για την σημασία της κίνησης και της ήπιας άθλησης στη ζωή μας (Αμαλία Ηλιάδη, ΠΕ02, διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων).

8.30-10.30: Σπονδυλωτή εναλλαγή προβολών με αθλητικούς αγώνες μπάσκετ-βόλλευ-ποδοσφαίρου. Προβολή των ταινιών: Ο αιώνας των λαών (1900-1999), παραγωγή BBC& Η Ολυμπιάδα των ζώων, παραγωγή BBC. (Γεωργόπουλος Ιωάννης, Φυσικής Αγωγής ΠΕ 11).

10.30-13.30: Φυσιολατρική, ήπια περιπατητική διαδρομή από το χώρο του σχολείου στο περιαστικό άλσος του Προφήτη Ηλία ως το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης και τις παρυφές του Βαρουσίου (στη δραστηριότητα αυτή εντάχθηκε το σύνολο των μαθητών & των καθηγητών του σχολείου).

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης  οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

για τον σύλλογο διδασκόντων του  5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων


Η Δ/ντρια

Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-ιστορικός  (ΠΕ02)