Πανελλαδική συνάντηση δομών αλληλεγγύης

mazi ua toys fame

Δεκάδες αυτο-οργανωμένες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεταιριστικά εγχειρήματα, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα, από τα χωράφια μέχρι τις γειτονιές των πόλεων. Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στη μετατροπή της κοινωνίας σε “παράπλευρη απώλεια” των μνημονιακών πολιτικών και στην, πρωτοφανή για περίοδο ειρήνης, ανθρωπιστική κρίση.

Δημιουργούμε ένα πανελλαδικό δίχτυ ενάντια στην πείνα, την ακρίβεια και την καταστροφή της ντόπιας παραγωγής, με στόχο την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών με ποιοτικά προϊόντα για όλους και όλες, για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Σπέρνουμε τα θεμέλια ενός νέου μοντέλου διατροφικής πολιτικής έξω από τα κυκλώματα της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους. Με στόχο την προώθηση ενός δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου προς αμοιβαίο όφελος καταναλωτών και παραγωγών, πόλης και χωριού. Ενός μοντέλου στηριζόμενου στην τοπική παραγωγή, τη δίκαιη τιμή, την ποιοτική τροφή, τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στην κάλυψη των αναγκών της.

Καλλιεργούμε μία κοινωνία αλληλεγγύης, δημιουργίας, ισότητας, ευημερίας, πέρα από την κρίση, τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και τις επιχορηγούμενες φιλανθρωπίες των οικονομικών και πολιτικών ελίτ. Μία προοπτική που οι επιθέσεις από τοπικές, οικονομικές και κρατικές αρχές, ενάντια σε δράσεις αυτού του κινήματος, θέλουν να κουτσουρέψουν. Μα το μόνο που δείχνουν είναι την έκταση, το ρίζωμα και κυρίως την προσφορά και τη δυναμική του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ως δίκτυο ”αλληλεγγύη για όλους – χωρίς μεσάζοντες” μαζί με άλλες 81 συλλογικότητες και πρωτοβουλίες απ΄ όλη τη χώρα, συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να συντονίσουμε τα βήματα μας, να αδράξουμε τη μέχρι τώρα σοδειά μας και να σπείρουμε το μέλλον μας.

Η συνάντηση θα γίνει στις 29 – 30 Μαρτίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

.