Πανελλαδική Περιβαλλοντική Παράλληλη Δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων ¨Τα Κονάκια¨ συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην Πανελλαδική Περιβαλλοντική Παράλληλη Δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Με σύνθημα «Τα βουνά είναι το σπίτι μας…τα δάση η ανάσα μας»  η διαδρομή που επιλέχθηκε φέτος είχε προορισμό τα άλλοτε βοσκοτόπια των Σαρακατσαναίων στην περιοχή του Βυτουμά Τρικάλων.

Οι Σαρακατσαναίοι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το περιβάλλον καθιερώνουν τη δράση αυτή προβάλλοντας την ανάγκη της επαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον, θέλοντας να τονίσουν με έμφαση τη σημασία του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη ζωή αποσκοπώντας στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης προκειμένου να αλλάξουμε νοοτροπία και να κινητοποιηθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας.

Με αφετηρία, λοιπόν, την Ιερά Μονή Βυτουμά και με προορισμό τον Άγιο Κοσμά (Σουληνάρι) περιηγήθηκαν και απόλαυσαν ένα εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Όλοι έδειξαν ενθουσιασμό για αυτή τη δράση υποσχόμενοι για την επανάληψή της του χρόνου ακολουθώντας μία διαφορετικη διαδρομή. Σημειολογικά από μέλη και φίλους του συλλόγου στην περιοχή φυτεύτηκε ένας σφένδαμος χορηγία της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων.