Παναγιώτης Πιλάτος: Το έργο με τις ομπρέλες ή καλύτερα την ομπρέλα

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί ένας μικρός σάλος για το  έργο στην Ασκληπιού. Το έργο με τις ομπρέλες ή καλύτερα την ομπρέλα.

Χωρίς να γνωρίζω την ιστορία του αντίστοιχου έργου στη Θεσσαλονίκη και την ιστορία του δημιουργού (που προφανώς όσοι το σχολιάζουν ξέρουν..) όταν το είδα δεν με ξένισε ιδιαίτερα, βέβαια καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη ως πολίτης που ζει στα Τρίκαλα θεωρώ πως η εικαστική παρέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα πετυχημένη. Τώρα θα μου πείτε πως θα έπρεπε να ήταν, σε αυτή την ερώτηση δεν έχω κατάλληλη απάντηση. Σίγουρα δεν θα έπρεπε να μοιάζει με αυτό της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο το πέτυχε. Δυστυχώς όμως αποπνέει μια μιζέρια να το πω, ένα κάτι δεν μου κολλάει, κάτι τέλος πάντων. Τώρα βέβαια αν οι ιθύνοντες αυτής της επιλογής το επέλεξαν για όσους έχουν και από έναν Πίνακα Ρέμπραντ στο σπίτι τους και κατανοούν από τέχνη, τότε πέτυχαν σε αυτή τους την επιλογή. Για όλους τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με την τέχνη, εκεί σίγουρα πέρασε και δεν ακούμπησε η ομπρέλα.

Το βράδυ πάντως είναι ελάχιστα πιο όμορφο, την ημέρα δε..το λες ψιλοαδιάφορο.

Τώρα μένει να δείξει ο χρόνος αν η πόλη θα το αφομοιώσει και θα το κάνει κτήμα της και θα προσδώσει θετικά στο πολιτισμό μας ή θα μας δώσει άφθονα memes στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Στην τελική, υπάρχουν πιο σημαντικά στην καθημερινότητα μας, δεν θα σκάσουμε για μια ομπρέλα και μερικές ασύμμετρες σιδερόβεργες. 

Πιλάτος Παναγιώτης