ΠΑΜΕ Ττικάλων: Όλοι και όλες για την επιτυχία της Απεργίας στις 9 του Ιούλη

pame aperg trika

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με αντικείμενο την Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 9 Ιούλη.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας, το σχεδιασμό της δουλειάς στους κλάδους, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις υπηρεσίες.
Η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης των σωματείων και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να αγκαλιάσουν το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, να αποτελέσουν αντικείμενο κοινής δράσης με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Στη βάση αυτή αποφασίστηκε:
Πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις κ.α. στα σχολεία, Δήμους, ώστε να μην αποσταλούν οι φάκελοι που αφορούν τους ΙΔΑΧ, να μπουν εμπόδια στη προωθούμενη απόλυση αυτών των συναδέλφων.
Η σύσκεψη επίσης κατέληξε:
Την Δευτέρα 30 Ιούνη και ώρα 9.30π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ ( ΕΟΠΠΥ) μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, της ΠΑΣΕΒΕ, το σωματείο των Συνταξιούχων, το σύλλογο Γυναικών μέλος της ΟΓΕ, και αγροτικούς συλλόγους που ανήκουν στην ΠΑΣΥ.
Σχετικά με την Υπουργική απόφαση που αφορά την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων (Αρ. φύλλου 1753 28 Ιούνη2014).
Η κυβέρνηση, με κοινή υπουργική απόφαση, των υπουργών υγείας οικονομικών και εργασίας, δίνει τη δυνατότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους.
Το μέτρο αυτό της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να το κρίνουν από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών τους και των αντικειμενικών δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί για την ικανοποίησή τους. Εμπόδιο σε αυτό είναι η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Υπόθεση πρώτα και κύρια όλων των εργαζομένων πρέπει να γίνει η διεκδίκηση, να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα φάρμακα.
Στην ενιαία επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους του Δημόσιου κα Ιδιωτικού Τομέα απαντάμε με ενιαία δράση, ενιαία αντεπίθεση.
Η σύσκεψη απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να βγάλουν αποφάσεις συμμετοχής στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 9 Ιούλη και στην συγκέντρωση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στις 9.30π.μ. στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» και πορεία με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση του νομού μας και το Δημαρχείο με κατάθεση Υπόμνημα:
 Λέμε όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
 Ο νόμος της αξιολόγησης υπηρετεί την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους, παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς των ΟΤΑ κοινωνικής πολιτικής, την Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια , στην Υγεία, όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα και τον Ιδιωτικό να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας.
• Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν.
• Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης Ε.Ε. βιομηχάνων.
• Να δυναμώσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, την πλουτοκρατία και την Ε.Ε.
Όλοι την Τετάρτη 9 Ιούλη ημέρα Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας συγκέντρωσης 9:30 π.μ. Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένα δρόμο έχουμε – μια επιλογή
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή

.