Παιδικές χαρές-παγίδες σε Καλαμπάκα και Καστράκι

Πολύς λόγος έχει γίνει για την καταλληλόλητα των παιδικών χαρών σε όλη την επικράτεια του νομού Τρικάλων, με πολλές από αυτές παρόλο που έχουν πάρει πιστοποίηση να αποτελούν και πάλι εστίες κινδύνου, από την φθορά του χρόνου, αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων.

Μια τέτοια παιδική χαρά υπάρχει στο Καστράκι, ακριβώς κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, που μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται πως είναι κατάλληλη για χρήση από τα μικρά παιδιά, όμως στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά έτσι είναι.

Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όλων προβλημάτων και παραλείψεων της παιδικής χαράς(σκουριασμένα κάγκελα, ελλιπή ή χαλασμένα εξαρτήματα, εκτεθειμένα συρματόσχοινα, που μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν σε ατύχημα  και κίνδυνο ηλεκτροπληξίας με θύματα τα παιδιά.

Προτού λοιπόν μπούνε σε κίνδυνο αθώες παιδικές ζωές, καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή Σινάνη, έστω και την τελευταία στιγμή να πράξει τα αυτονόητα. Είναι πραγματικά κρίμα, σ’ έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας να υπάρχουν τέτοιες εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης. Το κατάντημα στην Καλαμπάκα δεν είναι προσωπική επιλογή ούτε του εκάστοτε Δημάρχου, ούτε των μελών της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.