Μιχάλης Λάππας για την παγκόσμια ημέρα ζώων

Με τον σκύλο κάθε μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ρίχνοντας μια ματιά στο ημερολόγιο βλέπω ότι στις 4 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Ζώων και λίγο μετά στις 10/10 η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.Εκ προοιμίου δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι κοινό αλλά μια πιο προσεκτική ανάγνωση θα δείξει ότι υπάρχει έντονος αλληλοσυσχετισμός και αλληλεπίδραση.

Τελευταία όλο και περισσότεροι πολίτες υιοθετούν Ζώα συντροφιάς και κυρίως μία γάτα ή έναν Σκύλο.Η πολιτικώς ορθή συμβίωση δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις στον ιδιοκτήτη.Το αίσθημα φροντίδας δίνει αξία στη συμβίωση,κάνει το άτομο υπεύθυνοευσυνείδητο και γιατί όχι και ενσυναισθητικό.Αναπτύσσεται μια Αγάπη έντονη η οποία είναι άκρως ανιδιοτελής.

Συντροφικότητα σημαίνει επαφή και όχι απομόνωση .Η ανάγκη να βγάλεις βόλτα καθημερινά το σκύλο, σου δημιουργεί συνθήκεςάσκησης και φυσικής δραστηριότητας τόσο αναγκαίες ως αντίδοτο στον ράθυμο και καθιστικό  τρόπο  Ζωής.Στα μέρη που γίνεται η βόλτα συνήθως υπάρχει συνάντηση με άλλους ιδιοκτήτες και αναπτύσσεται μια ομάδα ζωόφιλων που ανταλλάσσουνεμπειρίες ,προβληματισμούς γίνονται εξωστρεφείς και βελτιώνουν τη διάθεσή τους.

Το χάιδεμα των Ζώων ,η φροντίδα τους αλλά και πιο ακραία η παρακολούθηση ψαριών στη γυάλα ή πουλιών να πετούν ,να κελαηδούν ή να φτερουγίζουν είναι από μόνα τους ηρεμιστικές και χαλαρωτικές δράσεις.Βλέπετε μελέτες επιστημόνων και πανεπιστημίων έχουν δείξει ότι τα Ζώα συντροφιάς προκαλούν μείωση της αρτηριακής πιέσεως,μείωση του στρες και του άγχους και αυξάνουν τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που προκαλούν ευφορία και ευχαρίστηση. Μία άμεση,αποτελεσματική και εναλλακτική Αντικαταθλιπτική αγωγή.

Με αφορμή λοιπόν την αυριανή παγκόσμια ημέρα των Ζώων άς δείξουμε Αγάπη στα μικράτετράποδα,ας καταδικάσουμε συνήθειες και ενέργειες κακοποίησης και ας βάλουμε τους μικρούς θεραπευτές μέσα στην Καρδιά μας.Μόνο οφέλη μπορεί να φέρει σε μια πολιτισμένη κοινωνία η ανάπτυξη ζωοφιλικής συνείδησης.

ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ