Παγκόσμια προβολή για τα Τρίκαλα

LEOF-MME1

Ο Δήμος Τρικκαίων ανήκει στον «άλλον μεγάλο πολιτισμό», την Ελλάδα, όπως αποκαλούν οι Κινέζοι τη χώρα μας.

Ο Δήμος Τρικκαίων, επίσης, ανήκει στο κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης που, παρ’ όλη την κρίση, καινοτομεί και δημιουργεί.

Αυτά τα δύο στοιχεία συνέβαλαν, ώστε δύο γιγάντια κανάλια, το ευρωπαϊκό Euronews και το κινέζικο CCTV, να κάνουν ρεπορτάζ στα Τρίκαλα για το μεγαλύτερο παγκόσμιο εγχείρημα στο τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής μεταφοράς: το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

Μαζί τους, σήμερα το πρωί, και δύο δημοσιογράφοι από την ΕΡΤ1 και τον Alpha, οι οποίοι έκαναν χωριστά ρεπορτάζ για τα δελτία ειδήσεων και εκπομπές.

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Χριστόφορος Ρόμπος ανέφερε τα στοιχεία του εγχειρήματος, ενώ λεπτομέρειες σε τεχνικό επίπεδο έδωσε ο δ/νων σύμβουλος κ. Οδ. Ράπτης.

LEOF-MME2

Οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, ανέφεραν ότι σημασία έχει, όχι απλώς η Ελλάδα της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα της καινοτομίας.

Ειδικά σε μια περιοχή εκτός Αθηνών, τα Τρίκαλα, που προωθεί κάτι παγκόσμιο και πρωτοπόρο για τις δημόσιες μεταφορές.

Τα συνεργεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα παραμείνουν στην πόλη των Τρικάλων και την Παρασκευή, καθώς το ρεπορτάζ αφορά σε πλήθος πλάνων από τη διαδρομή του Λεωφορείου, αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά των τρικαλινών στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας, στον σεβασμό των πεζών, στη χρήση του ποδηλάτου (ας θυμηθεί κανείς τον χαρακτηρισμό των Τρικάλων ως «μικρό Πεκίνο», λόγω του υπερβολικού αριθμού ποδηλάτων), στην καθαριότητα, στον Ληθαίο, στους έξι τρικαλινούς ανθρώπους της μουσικής, των οποία τα ονόματα δόθηκαν στα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος) κ.α.

LEOF-MME3

LEOF-MME4

LEOF-MME5

LEOF-MME6

 

 

 

 .