Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών/ριών. Συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

lesxi ergasias kai politismou

Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και με τα κινήματα που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και του πολέμου των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γεννούν την προσφυγιά.

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική μίας Ευρώπης – Φρούριο, η οποία προσπαθεί να κλείσει τις ρωγμές που άνοιξε η δυναμική κίνηση των προσφύγων και η αλληλεγγύη των κοινωνιών, χτίζοντας νέους φράχτες, κατεβάζοντας κι άλλο στρατό, καθιστώντας χώρες, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία δεσμοφύλακες των προσφύγων.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τη ρατσιστική «διαλογή» των ανθρώπων στα Hot Spots, τον διαχωρισμό ανάμεσα σε «πρόσφυγες» και «μετανάστες» με βάση μόνο την εθνική καταγωγή. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην προσφυγιά και στη μετανάστευση ως το ύστατο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, όποια και να είναι η αιτία που τον ωθεί.

Παλεύουμε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποδέχεται και εφαρμόζει πιστά την ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο, κρατά ανοιχτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επαναπροωθεί και απελαύνει πρόσφυγες από «μη επιθυμητά» κράτη.

Καταγγέλλουμε ότι πίσω από την προσφυγιά βρίσκεται ο διαρκής πόλεμος που έχει εξαπολύσει η ίδια η Ευρώπη κι ολόκληρη η Δύση –με την ελληνική συμμετοχή- ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, οι συνεχείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί και οι κατοχές. Δεκαετίες ατέλειωτης καταπίεσης και εκμετάλλευσης, οι οποίες μεταξύ άλλων γέννησαν και όπλισαν το δολοφονικό ISIS.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέα αντιτρομοκρατική υστερία, η οποία χρησιμοποιεί τις φρικαλεότητες του ISIS για να τρομοκρατήσει λαούς και κινήματα, να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες, να θρέψει τον ρατσισμό και να καταργήσει δικαιώματα.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ασφαλή διέλευση για τους πρόσφυγες που περνάν από την Ελλάδα. Να πέσουν οι φράχτες της Ευρώπης – Φρούριο, ξεκινώντας από τον «δικό μας» στον Έβρο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να καταργηθεί η Frontex, να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στην προσφυγιά.

Παλεύουμε για άσυλο και φιλοξενία στους πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας, για νομιμοποίηση στους μετανάστες και ιθαγένεια στα παιδιά τους.

Τρίκαλα: συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, 7:00 μ.μ.

 

.