«Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής» στο νηπιαγωγείο Μικρού Κεφαλοβρούσου

SAM 1482

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής το Νηπιαγωγείου του Μικρού Κεφαλόβρυσου πραγματοποίησε ημερίδα, με θέμα «Κινούμαι και τρώω υγιεινά, για να αναπτύσσομαι σωστά».

Προσκεκλημένες στην ημερίδα ήταν η Ελευθερία Μπεαζίδου, Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, η Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc και οι γονείς των παιδιών.

Αρχικά, η Διατροφολόγος μίλησε στους μικρούς μαθητές, τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία του πρωινού γεύματος και στη συνέχεια, τα παιδιά ανέφεραν τις δικές τους διατροφικές προτιμήσεις και συνήθειες. Με τη βοήθεια της Πυραμίδας Παιδικής Διατροφής, εξηγήθηκε η έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου που πρέπει να έχουν τα παιδιά στη διατροφή τους.

Ακολούθησε ενημερωτική ομιλία στους γονείς, σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή στη νηπιακή ηλικία και την παιδική παχυσαρκία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξία των ωρών, που περνούν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους τόσο σε οικογενειακά γεύματα, όσο και σε σωματικές δραστηριότητες, προκειμένου να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες διατροφής και άσκησης.

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, τα παιδιά παρασκεύασαν και κατανάλωσαν ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα, ενώ τέλος, επιδόθηκαν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με κεντρικό θέμα τη διατροφή.

SAM 1484

.