Π.Ε. Λάρισας: Απόσυρση οπωροκηπευτικών λόγω Ε.coli

oporokipeftika
Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την απόσυρση οπωροκηπευτικών λόγω της ζημίας από το βακτήριο E.coli.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρακαλούνται οι παραγωγοί που καλλιεργούν και εμπορεύονται τα προϊόντα φυτικής προέλευσης: αγγουράκια , μαρούλια, αντίδια, τομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια, και επιθυμούν να αποσύρουν τα προϊόντα τους, σύμφωνα με την υπ αριθμόν 156960/20-6-2011 εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έχει σχέση με τα προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης του τομέα φρούτων και λαχανικών, να προσέρχονται καθημερινά έως τις 30-6-2011, ημέρα Πέμπτη, μέχρι τις 10:00 π.μ. ,στα γραφεία της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 169, για να υποβάλλουν την σχετική αίτηση τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους: Μπότη Νικολέττα, τηλέφωνο: 2413 511 148, Γιωτοπούλου Γεωργία τηλέφωνο : 2413 511 160».
Αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη ανακοινώσει πακέτο-ανάσα των αγροτών που επλήγησαν λόγω του βακτηρίου, ύψους 210 εκατ. ευρώ., που θα δοθούν στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών με τη μορφή ενισχύσεων.
aftodioikisi.ge