Π. Δριτσέλη : φθηνός αντιπερισπασμός η σκανδαλολογία από τη μεριά της ΝΔ

Φθηνός αντιπερισπασμός η σκανδαλολογία από τη μεριά της ΝΔ. Η κοινωνία δεν θα γυρίσει πίσω. 

 

Στο Ράδιο Σταγών και στην εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα”, με τον Βαγγέλη Γκιάτα παρενέβη σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, σε μία τηλεφωνική συνέντευξη για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε σχέση με την κεντρική πολιτική επικαιρότητα, η Παναγιώτα Δριτσέλη στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά κυβερνητικά μέτρα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του συνόλου του “πακέτου” των φοροελαφρύνσεων, φοροαπαλλαγών και ενισχύσεων που εξήγγειλε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Όπως υπογράμμισε η βουλευτής, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η τεχνική επεξεργασία για την πλατφόρμα ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να “τρέξουν” οι 120 δόσεις. Η ρύθμιση αυτή θα είναι γενναία με τους πολίτες που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ θα είναι αυστηρή με εκείνους που συστηματικά κάνουν κατάχρηση του συστήματος, τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη.

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της δικαιοσύνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει μάχες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και για την κάθαρση στα σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Στην υγεία υπάρχουν μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες θα πρέπει να διαλευκανθούν, μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Άρα, στο πλαίσιο αυτό και με απόλυτο σεβασμό πάντοτε στο τεκμήριο της αθωότητας, οι υποθέσεις θα προχωρήσουν και οι πρώην υπουργοί θα σταματήσουν να απολαμβάνουν την ιδιότυπη ασυλία που απολάμβαναν στο παρελθόν. Όπως συγκεκριμένα επεσήμανε η βουλευτής “η σκανδαλολογία αποτελεί από την μεριά της Νέας Δημοκρατίας φθηνό αντιπερισπασμό προκειμένου να μην πάρει θέση για την ουσία των υποθέσεων. Με γκεμπελικού τύπου τακτικές, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα με σκοπό να στηρίξουν τη στρατηγική του “΄όλοι ίδιοι είναι”. Η Ελληνική κοινωνία, ωστόσο, τους έχει  θέσει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση όσων κατέστρεψαν τη χώρα”.

Σε ότι αφορά τα θέματα τοπικής ανάπτυξης, η Παναγιώτα Δριτσέλη στάθηκε ιδιαίτερα στην διαρκή ενίσχυση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της περιοχής των Μετεώρων, συνολικά, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό κρίσιμων υποδομών για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναφερόμενη ιδιαίτερα στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Φιλόδημος, με τελευταία εκείνη των 2,5 εκατομμυρίων, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. Όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, σήμερα τα Μετέωρα βρίσκονται, συνολικά, σε πολύ καλύτερη θέση να εκμεταλλευτούν τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα απ’ ότι πριν από 4 χρόνια. Τέλος, στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη κλείνοντας, δεν είναι άλλος από την ξεκάθαρη νίκη σε όλες τις αναμετρήσεις, για να μην γυρίσει η κοινωνία πίσω, για να μην χαθούν οι αγώνες που δόθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.