π. Αθανάσιος Τύμπας :οφείλουμε να ζούμε και να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας χριστιανικά

Πλήρης εναρμονισμένη με το κλίμα των Άγιων ημερών της Μεγάλης εβδομάδας και του Πάσχα, ήταν η Σαββατιάτικη ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Ζυγός «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πιτσογιάννης και Δημήτρης Παδιός.

Καλεσμένος στην σημερινή εκπομπή, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τύμπας, θεολόγος-μουσικός, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων και Διευθυντής της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος μίλησε στους δύο δημοσιογράφους με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας-Φυλακή των αισθήσεων, διαδίκτυο, ναρκωτικά».

Ο π. Αθανάσιος Τύμπας μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή, για την σημασία της νηστείας στη ζωή και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου, ενώ τόνισε πως οι γονείς έχουν μεγάλη ευθύνη για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, καθώς δεν θα πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για τους καλούς βαθμούς των παιδιών στο σχολείο και το φροντιστήριο, το ντύσιμο, το φαγητό τους και κάθε υλικό αγαθό, αλλά πρωτίστως για την καλλιέργεια της ψυχής τους.

Μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στα είκοσι πέντε κεφάλαια του βιβλίου είναι: συμβουλές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας, συμβουλές για τους κινδύνους από το διαδίκτυο και τα ναρκωτικά, η σημασία της φυλακής των πέντε αισθήσεων σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, η σημασία των Αγίων Μυστηρίων για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και πολλά άλλα θέματα για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά μας μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Το βιβλίο θα αποτελέσει έναν καλό σύμμαχο για τους γονείς που αγωνιούν για την σωστή ανατροφή των παιδιών τους μέσα σ’ έναν πραγματικά δύσκολο και γεμάτο κινδύνους κόσμο και δεν θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Σε όλη την διάρκεια της εκπομπής, οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να απολαύσουν τροπάρια και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ερμηνευμένα από τους μαθητές της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, διευθυντής της οποίας είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τύμπας.