Π. Αθαν. Τύμπας: Μέγα σφάλμα της κυβέρνησης να ανοίξει μόνο Χριστούγεννα και Φώτα τους ναούς

Το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων, μέχρι 9 πιστούς οι απλοί ναοί και μέχρι 25 οι Μητροπολιτικοί, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου π. Αθανάσιος Τύμπας, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τους ιερούς ναούς μόνο για τις δύο αυτές μεγάλες γιορτές και μάλιστα κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις της παρουσίας των πιστών. Αυτό μοιάζει πιο πολύ με κοροϊδία, παρά με κάποια σώφρονα απόφαση. Η εκκλησία και όλος ο ιερός κλήρος έχουν αποδείξει ότι με την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας μέσα στους ναούς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μπορούν να τους κάνουν να είναι ασφαλείς χώροι λατρείας και προσοχής. Νομίζω πως και όλοι οι πιστοί, δεν συμφωνούν με μια τέτοια απόφαση. Απορώ γιατί η κυβέρνηση στρέφεται τόσο πολύ κατά της θρησκείας, όταν την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο συνωστισμός είναι πολύ μεγαλύτερος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος Τύμπας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα που τα καταστήματα διασκέδασης θα είναι κλειστά, είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία οι πιστοί να γιορτάσουν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης λιγότερα κοσμικά και πιο πνευματικά, είναι η ώρα να έρθουμε όλοι ακόμα πιο κοντά στο θεό», κατέληξε ο π. Αθανάσιος Τύμπας.