Ότι πιάνει στα χέρια του γίνεται «χρυσός»

Ο Ανδρέας Φλουρής είναι καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και πριν από λίγο καιρό είχε παραδώσει στα χέρια του συμπολίτη έμπειρου τεχνίτη ποδηλάτων Κώστα Τσεκούρα, το παλιό ποδήλατο PHILIPS του παππού του, που το χρησιμοποιούσε στην Κρήτη, όπου διέμενε, σε κακή κατάσταση, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα ποδήλατο κατασκευής του 1938, αγγλικής προέλευσης , το οποίο ανέλαβαν τα έμπειρα και ικανά χέρια του Κώστα Τσεκούρα, τα οποία το αναπαλαίωσαν και του έδωσαν την σημερινή του πλέον μορφή, σαν να είναι εντελώς καινούργιο( στη φωτογραφία το πορτοκαλί ποδήλατο).

Ομοίως ο Κώστας Τσεκούρας αναπαλαίωσε και το άλλο ποδήλατο του Ανδρέα Φλουρή, ένα τυρκουάζ PAMAL, κατασκευής 1965, Ινδικής προέλευσης, που σήμερα είναι κι αυτό ολοκαίνουργιο.

Η αγάπη και το μεράκι του τεχνίτη Κώστα Τσεκούρα για το ποδήλατο και ότι αφορά την αναπαλαίωσή του, τον έχει κάνει πλέον περιζήτητο στους λάτρεις του είδους, γι΄αυτό καθημερινά στο κατάστημα του που βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 15 στα Τρίκαλα, σπεύδουν πολλοί συμπολίτες για να δούνε, να θαυμάσουν και να προμηθευτούνε πολλά τέτοια συλλεκτικά κομμάτια.