Καταγγελία για τρομοκρατικές αποβολές μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Καταγγελία για τρομοκρατικές αποβολές μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

που συμμετείχαν στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Χτες, Πέμπτη 14 Δεκέμβρη ,ήταν μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας όπου χιλιάδες λαού  σε όλη τη χώρα βγήκαν στο δρόμο απέναντι στο νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων και στον προϋπολογισμό φτώχειας που  φέρνει   η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί  σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, δεν έμειναν αμέτοχοι- αντίθετα διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους σε δουλειά – ζωή. Το Συνδικάτο μας έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στα Τρίκαλα και συνέβαλε αποφασιστικά – μαζί με τα ταξικά συνδικάτα του νομού μας –στη διοργάνωση της  μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης  στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στην συγκέντρωση , εκτός των εργατών  και εκατοντάδων ανθρώπων του μόχθου , συμμετείχαν και αρκετοί μαθητές,  διαδηλώνοντας για ένα  “σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει” , διεκδικώντας μαζί με τους εργαζόμενους , απλήρωτους ή και άνεργους γονείς τους ένα μέλλον με δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Διαδήλωσαν μαζί  γιατί δεν αντέχουν  να βλέπουν  τους γονείς τους να  κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουν πέρα.

Η αγωνιστική στάση των μαθητών , όμως, μπήκε στο στόχαστρο   της διεύθυνσης του σχολείου τους. . Συγκεκριμένα , η διεύθυνση του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων προχώρησε σε μια πράξη ωμής τρομοκράτησης , δίνοντας αποβολή σε μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν  στην κινητοποίηση και που πρωτοστάτησαν στη  διοργάνωση της συμμετοχής των συμμαθητών τους . Η ενέργεια αυτή ήταν συνέχεια εκφοβιστικών «συστάσεων» σε μαθητές μέλη 5μελους και 15μελούς συμβουλίου ,ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή τους σε μαθητική κινητοποίηση τον περασμένο Οκτώβρη . Ανάμεσα στους αποβληθέντες μαθητές είναι και παιδί συναδέλφου , μέλους του ΔΣ του συνδικάτου μας , εργαζόμενου σε βιομηχανία γάλακτος που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες .

Αντί , λοιπόν,  ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου  να συμμετάσχει μαζί με τους συναδέλφους του στην απεργία , φρόντισε να κάνει τηλεφωνικές «συστάσεις» σε γονείς για να αποτρέψει τη συμμετοχή των παιδιών τους  στην κινητοποίηση και να ετοιμάζει τρομοκρατικές αποφάσεις αποβολών. Αντί , λοιπόν, να μαθαίνει στους μαθητές του να παλεύουν για τα δικαιώματά τους ,να τους μαθαίνει  να είναι μαχητές στη ζωή τους, τους τρομοκρατεί ώστε να μάθουν να  σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο μέλλον της ανέχειας που τους ετοιμάζουν, να δέχονται μοιρολατρικά όσα θέλουν να τους επιβάλουν.

Καλούμε τη διεύθυνση  του 9ου Γυμνασίου να ανακαλέσει τις τρομοκρατικές αποβολές των μαθητών , να μην υπάρξει καμιά ποινή για την αγωνιστική τους δράση .

Καλούμε τον καθένα εργαζόμενο, γονέα και εκπαιδευτικό  να βγάλει συμπεράσματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τα εργατικά σωματεία , τους συλλόγους εργαζομένων , των εκπαιδευτικών ,  τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το περιστατικό και να σταθούν στο πλευρό των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και στη ζωή.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ