Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Μετεώρων – Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Με την αθρόα προσέλευση εκατοντάδων δημοτών, αλλά και την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο ανοιχτό θέατρο της Καλαμπάκας, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου, της Δημοτικής του Αρχής, καθώς και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 28ης Μαΐου.

Την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος στην αρχή της εκδήλωσης εξέφρασε τις ευχές του για καλή θητεία στο νέο Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστος Σινάνης, ο οποίος τόνισε ότι αυτή την στιγμή σε όλο τον Δήμο εκτελούνται έργα 30 εκατ. ευρώ, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος στην δική του τοποθέτηση επεσήμανε τα κάτωθι:

Με τη σημερινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, αρχίζει ένας νέος κύκλος, ένα νέο κεφάλαιο για το Δήμο μας, για το Δήμο Μετεώρων. Προχωράμε όλοι μαζί με αγάπη για ένα Νέο Ξεκίνημα, με όρεξη, ζήλο, μεράκι με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Οι συνεργάτες μου και εγώ θα δώσουμε όλη την ικμάδα των δυνάμεων μας,  και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των Δημοτών.

Είμαστε γνώστες των δυσκολιών, ξέρουμε τα προβλήματα της πόλης αλλά και των χωριών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, για αυτό θα αρχίσουμε αμέσως  την εργασία,  έχοντας σύμμαχους  την εμπειρία, τη γνώση, την όρεξη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο. Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς παρωπίδες και διακρίσεις. Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ενωμένες σαν μια γροθιά, για να πετύχουμε την πρόοδο του τόπου μας.

Στο έργο μας αυτό έχουμε συμμάχους τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που τους διακρίνει η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και το φιλότιμο. Βασιζόμαστε στις ικανότητες και την εμπειρία τους και τους ευχαριστώ εκ προοιμίου για τη συνεργασία τους.

Πιστεύουμε στην κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό, δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τους Δημότες μας αρωγούς στην καθημερινότητά μας, συνοδοιπόρους στα  έργα μας , συνομιλητές στα προβλήματά μας. Με τη δική σας βοήθεια, καθοδήγηση και συνδρομή μπορούμε να φτάσουμε τον τόπο μας στο επίπεδο που του αξίζει. Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο την πόλη και το Δήμο μας.

Ξεκινάμε ρίχνοντας το βάρος στην οργάνωση και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους Δημότες. Στην καθημερινότητα του πολίτη, στην καθαριότητα, στους χώρους πρασίνου, στις παιδικές χαρές, στην αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Δρομολογούμε σε πρώτη φάση δυο μεγάλα έργα, την κατασκευή και λειτουργία Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Καλαμπάκα και την κατασκευή και λειτουργία προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο.

Θα είμαστε κοντά στον πολίτη με αγάπη και ειλικρίνεια. Θα λύνουμε τα προβλήματα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Θα είμαστε υπηρέτες όλων των δημοτών.

Δε θα πω όμως πολλά για να κάνουμε περισσότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην αποψινή ορκωμοσία. Μας δίνετε κουράγιο και ελπίδα στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε.

Στην τελετή ορκωμοσίας, πέρα από το πλήθος που συγκεντρώθηκε γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο του θεάτρου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, οι Βουλευτής Θανάσης Λιούτας, Κατερίνα Παπακώστα και Σάκης Παπαδόπουλος, οι πρώην Βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης και Σούλα Μερεντίτη, Οι υποψήφιοι Βουλευτές Κων/νος Παπαευθυμίου και Κώστας Φαμίσης, οι Δήμαρχοι Τρικάλων και Πύλης Δημήτρης Παπαστεργίου και Κώστας Μαράβας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γακόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνος Μπάρδας, Γιάννης Μπουτίνας και Δήμητρα Νάτσινα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιδημάρχων Δήμου Μετεώρων.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι:

Νικόλαος Φωλίνας:  Έργων

Δημήτριος Κόττης:  Αγροτικής Ανάπτυξης

Βασίλης Τσίκαρης:  Καθαριότητας και Πρασίνου

Αντώνης Τούλας: Οικονομικών

Γιώργος Θώμος: Πολιτιστικών και Αθλητισμού

Γιώργος Παπανικολάου: Τομέας Α’ (ΔΕ Ασπροποταμμου – Χασίων)

Στέφανος Θεοχάρης  Τομέας Β΄  (ΔΕ Βασιλικής – Τυμφαίων)

Για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο κ Σωτήρης Παπαχρήστος.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας.