Με όραμα, νεανική ορμή κατέρχεται υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου ο Θάνος Τέγος

Ο Θάνος Τέγος σαφώς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στην πόλη των Τρικάλων, στο νομό, στη Θεσσαλία και τη χώρα ευρύτερα. Ο ίδιος έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλούς τομείς, με σημαντικότερη προσφορά, στον Αθλητισμό και στην Επιχειρηματικότητα. Στα συνδικαλιστικά δρώμενα τον συναντούμε μέχρι και σήμερα, ως αντιπρόεδρο, στον τοπικό Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Πλέον ο Θάνος Τέγος, ανεβάζει τον πήχη, και θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στο Τμήμα Υπηρεσιών, με το συνδυασμό του Βασίλη Γιαγιάκου, «Σύγχρονο Επιμελητήριο με Συνέπεια και Όραμα».

Γιατί όμως ο Θάνος Τέγος αποφάσισε να στηρίξει τον εν λόγω συνδυασμό και τον επικεφαλής Βασίλη Γιαγιάκο;

Η απάντηση που δίνει είναι σαφής και εμπεριστατωμένη.

«Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Βασίλης Γιαγιάκος, και οι υποψήφιοι σύμβουλοι επεδίωξαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν ένα Επιμελητήριο αντάξιο του θεσμικού του ρόλου, πρωτοπόρο, καινοτόμο, εξωστρεφές και προσιτό,  προσβάσιμο και χρήσιμο  σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού μας. Ο υποψήφιος πρόεδρος, όπως επίσης και όλοι οι υποψήφιοι που στηρίζουμε τον συνδυασμό που ηγείται, δεσμευόμαστε να εργαστούμε για μια ακόμη δυναμικά για την βελτίωση των γενικότερων συνθηκών λειτουργίας επιχειρήσεων.», υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο κ. Τέγος δεν παρέλειψε να επικεντρώσει την προσοχή του στην δική του υποψηφιότητα, εξηγώντας ότι θα εργαστεί συστηματικά και άοκνα, κυρίως οργανωμένα και με πάντα τεκμηριωμένες παρεμβάσεις υπέρ των δίκαιων συμφερόντων των συναδέλφων κάθε κλάδου.

Ο νέος ηλικιακά άνθρωπος μίλησε επίσης για τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι, επισημαίνοντας την ανάγκη, να στηριχτεί η νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία, είτε λαμβάνει το δρόμο της μετανάστευσης για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

«Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να βοηθήσουμε τους νέους των Τρικάλων να γυρίσουν στον τόπο τους. Να τους εξηγήσουμε πως και στο νομό μας υπάρχουν επιχειρήσεις που τους χρειάζονται. Πως υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους. Χρέος όλων είναι να στηρίξουμε την νεανική επιχειρηματικότητα, να κρατήσουμε τη νέα γενιά στο νομό, να δημιουργήσει, να πρωτοστατήσει, μεταφέροντας νέα ιδέες και όραμα. Να στηρίξουμε με δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις, και τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα των νέων ανθρώπων.», συμπλήρωσε καταλήγοντας ο υποψήφιος.

Βιογραφικό Σημείωμα

Παντρεμένος με ένα παιδί, γεννήθηκε και ζει στα Τρίκαλα όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Μοναχογιός της Ζέφης Παπαγεωργίου και του γνωστού ιατρού-γυναικολόγου Βασιλείου Τέγου. Γνωστός στο χώρο του αθλητισμού από μικρός ο Θάνος Τέγος υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ερασιτεχνική ομάδα του Α.Ο.

Τρίκαλα με πολλές διακρίσεις. Η αγάπη και το πάθος του για το ποδόσφαιρο ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκε με την ιατρική παρ’ όλο που φοίτησε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε επίσης ένας απ’ τους ταλαντούχους αθλητές του στίβου με ευρωπαϊκές, βαλκανικές και πανελλαδικές διακρίσεις και νίκες καθώς αποτέλεσε επί σειρά ετών μέλος της εθνικής ομάδας στίβου. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής, πιστοποιημένο απ’ το διεθνή οργανισμό της UEFA.

Έζησε για περίπου μια δεκαετία στην Αθήνα παρακολουθώντας παράλληλα διεθνή σεμινάρια προπονητικής ενώ φόρεσε τη φανέλα του Φωστήρα που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου τένις πιστοποιημένου απ’ τον διεθνή οργανισμό P.T.R. Η πρώτη του επαφή με το επιχειρείν έγινε με την επενδυτική ομάδα της Capital A.X.E.Π.Ε.Υ όπου υπήρξε μέλος της για μια τετραετία ενώ ακολούθησε άλλη μια θητεία έξι χρόνων στην EUROBANK Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. με μεγάλες επιτυχίες στην εκπαιδευτική ομάδα της EUROBANK. Τα πρώτα του βήματα στη γαστρονομία τα έκανε στην Κέρκυρα σε μεγάλα ξενοδοχεία όπου έμαθε τα μυστικά της.

Το 2010 γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα και πήρε το βάπτισμα του πυρός στο χώρο της εστίασης. Συγκεκριμένα υπήρξε ο πρωτεργάτης και ο Ιθύνων νους στη μεγάλη επιτυχία που έκανε τότε το ανακαινισμένο υπό τις οδηγίες του cafe Mondo στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Μένοντας για λίγο καιρό αδρανής έρχεται σε συμφωνία και αναλαμβάνει το ιστορικό cafe «ΦΙΛΙΟΝ» το οποίο διευθύνει και καθοδηγεί την παρούσα στιγμή με την βοήθεια των συνεταίρων του πραγματοποιώντας μια άκρως επιτυχημένη πορεία στο χώρο  της εστίασης.