ΟΝΝΕΔ Τρικάλων: Για τα γεγονότα στη Γάζα

onned trik log

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το ίδιο ανεκτίμητη σε Παλαιστίνη και Ισραήλ

Τις τελευταίες ημέρες, η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την αλόγιστη αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 4.000 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά. Σε μια περιοχή που παραμένει σε αναστάτωση εδώ και πολλά χρόνια και μαστίζεται από αιματηρές επιθέσεις εκατέρωθεν, η κατάσταση πλέον βγαίνει εκτός ελέγχου.

Καθημερινά απειλούνται ζωές αμάχων και παιδιών, με τον κίνδυνο για γενικευμένη σύρραξη που θα οδηγήσει σε γενοκτονίες να είναι υπαρκτός. Πρόκειται για μια κρίση την οποία μέχρι στιγμής, ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί αμήχανα, εκφράζοντας μόνο ευχολόγια και παραινέσεις. Είναι πλέον κρίσιμο, η διεθνής κοινότητα να προβεί στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να επικρατήσει η ψυχραιμία, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αποτραπούν τα χειρότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλίες και να παρακινήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, ώστε να αναλάβουν δράση για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Κάθε ανθρώπινη ζωή, έχει ανεκτίμητη αξία είναι αδιανόητο, τον 21ο Αιώνα, οι λαοί να γίνονται ανθρώπινες ασπίδες για τα πολιτικά παιχνίδια της κάθε πολιτικής ηγεσίας.

Από το Γραφείο Τύπου.