Ομιλία του Ηλία Βλαχογιάννη για τον προυπολογισμό

blaxogiannis vouli3

Χαίρομαι πραγματικά γιατί ,όσο περνάει ο καιρός, η Αξιωματική Αντιπολίτευση βάζει νερό στο κρασί της και στρογγυλεύει τις θέσεις της….

Μπορεί πλέον και μιλάει με τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου, χωρίς να κατηγορείται ότι ξεπουλά τη χώρα….

Όταν μιλούσαμε εμείς μαζί τους, μας λέγατε “Μερκελιστές”, “Τσολάκογλου”, “Γερμανοτσολιάδες”, προδότες….”. Βλέπουμε μια πρόοδο…. Σας καλωσορίζουμε στη σκληρή πραγματικότητα…..

Ο Βουλευτής έχει ελευθερία άποψης, γνώμης, ψήφου….. Αφήστε τα περί “προδοσίας…”. Μη ρίχνετε άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα…..Δεν μπορεί όσοι ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι “αποστάτες ” και όσοι συμπλέουν με σας ,να είναι “πατριώτες”, αφού πρώτα ψήφισαν τα μνημόνιο, από τα οποία εμείς παλεύουμε να βγούμε…..

Παλαιότερα είχα πει ότι είστε “γενόσημο” του παλιού ΠΑΣΟΚ….ΤΩΡΑ λέω ότι είστε πιστό αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ….
Και όσο παίρνετε στις τάξεις σας τους στυλοβάτες του “λεφτά υπάρχουν…”,τόσο λιγότεροι θα σας εμπιστεύονται…..

Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, που σημαίνει νοικοκυρεμένος, δηλαδή όσα βγάζουμε αυτά ξοδεύουμε.

Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που πέτυχε ο ελληνικός λαός με πόνο, με δάκρυα και με σημαντικές θυσίες. Αλλά είναι ένα επίτευγμα, το οποίο πρέπει να κρατήσουμε σαν κεκτημένο όλες οι πολιτικές δυνάμεις, για να μην ξαναδημιουργήσουμε ελλείμματα, τα οποία αποπληρώναμε με δανεικά. Kαι αυτά τα δανεικά σήμερα δεν υπάρχουν.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 06-12-2014, με θέμα: « Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2015 »

Δείτε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ,

https://www.youtube.com/watch?v=SaECcYKAu2E&feature=youtu.be

.

.