Ομιλία Καραμπελιά στη Καλαμπάκα: Μόνο αντιστεκόμενος μπορεί να επιβιώσει ο ελληνισμός

Ο ελληνισμός βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι ολόκληρης της ιστορικής του διαδρομής: Ή με βάση την παράδοσή του, την ιστορία του, την ορθοδοξία του και γενικά την ιδιαίτερη ταυτότητά του θα μπορέσει να αντισταθεί και να αντιμετωπίσει την βαθιά παρακμή που βιώνει, ή θα εξαφανιστεί.

Αυτό ήταν το κεντρικό πρόταγμα της ομιλίας του συγγραφέα και επικεφαλής του κινήματος Άρδην Γιώργου Καραμπελιά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτουστην ασφυκτικά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Νίτσας Λιάπη» στην Καλαμπάκα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» στα πλαίσια του έτους – αφιερώματος στην Πατρίδα.

Σήμερα στην Ελλάδα, παρόλο που οι κυρίαρχες ελίτ της χώρας από την πολιτική και οικονομική, έως και την πανεπιστημιακή κυριαρχούνται πλήρως από εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, αντίθετα, το κυρίαρχο αίσθημα στον ελληνικό λαό είναι η προάσπιση της ταυτότητάς του, της ιστορικής του παράδοσης, ή του ονόματος (Μακεδονικό), όπως είδαμε στα πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια.
Αυτό το γεγονός είναι το μόνο ελπιδοφόρο για το μέλλον μας και την αναστροφή αυτής της περιδίνησης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.