Λέγκας: Οι πολιτικοί φορείς μας δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως μοιραίοι θεατές

Με διάθεση για σκληρή κριτική, ο πρώην Υπουργός Νίκος Λέγκας επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στους τοπικούς πολιτικούς φορείς, για το χάσιμο των σχολών από τα Τρίκαλα, με ανάρτηση στου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπράβο για τον εφησυχασμό που επικρατεί !! Ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο το οποίο ανάμεσα στα άλλα κατανέμει νέες σχολές στη Θεσσαλία. Είχαμε προειδοποιήσει- και κυρίως τους αισιόδοξους- σε όλους τους τόνους για το αποτέλεσμα. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε !!

Τραγικοί συσχετισμοί ,προκλητικοί πειραματισμοί περίσσευμα πανεπιστημιακής και πολιτικής υποκρισίας ! Παντού βρέχει νέες σχολές και εμείς κρατάμε ομπρέλα ,την ώρα μάλιστα που ανακοινώνεται με το πιο επίσημο τρόπο η απόφαση -ληξιαρχική πράξη θανάτου των σχολών που με κόπο και αγώνες ιδρύσαμε. Μάλλον φαίνεται πως μας αρκεί το 3% του φοιτητικού πληθυσμού της Θεσσαλίας. Μάλλον φαίνεται πως μας ικανοποιεί η κατοχή της χειρότερης πανευρωπαϊκά αναλογίας φοιτητών/πληθυσμού πόλης.

Ζητούμενο πλέον η έμπρακτη ανάληψη πολιτικής ευθύνης καθόσον η απόφαση είναι πρωτίστως πολιτική,, η ουσιαστική αντίδραση των φορέων , η περιφερειακή συνείδηση στην πράξη και όχι βεβαίως οι για την τιμή των όπλων’ δακρύβρεχτες και εσωτερικής κατανάλωσης ανακοινώσεις του τύπου ..κάτω τα χέρια από τις σχολές. Οι πολιτικοί φορείς μας δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως μοιραίοι θεατές ,ως απλοί και άβουλοι αποδέκτες των πολιτικών και συντεχνιακών αποφάσεων».