Υλικά
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
Περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα βλίτα, καλά στραγγισμένα από τυχόν σάλτσα ή λαδολέμονο και χοντροκομμένα
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
1 μεσαίου μεγέθους ντομάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
½ φλιτζάνι τσαγιού φέτα( ή όλο λευκό τυρί όπως ανθότυρο ,κατσικίσιο τυρί, μανούρι κ.α), τριμμένη
½ κουταλάκι γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερή ρίγανη, τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα βλίτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια-δύο φορές και αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών. Σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί και το μυρωδικό και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 2-3 λεπτά ,μέχρι η κάτω πλευρά της να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς. Αν το χερούλι του τηγανιού είναι κατάλληλο για φούρνο, το τυλίγουμε καλά δύο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο , για να μην καεί, το βάζουμε στο φούρνο, σε ένα από τα πιο ψηλά ράφια και ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της ομελέτας . Τη σερβίρουμε συνοδεύοντας την με ψημένες αραβικές πίτες.
Tip: Ωραίο συνοδευτικό ποτό είναι ένα ξηρό λευκό αφρώδες κρασί.