Ομελέτα με βλίτα και σπαράγγια

Υλικά

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
Περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα βλίτα, καλά στραγγισμένα από τυχόν σάλτσα ή λαδολέμονο και χοντροκομμένα
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
1 μεσαίου μεγέθους ντομάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
½ φλιτζάνι τσαγιού φέτα( ή όλο λευκό τυρί όπως ανθότυρο ,κατσικίσιο τυρί, μανούρι κ.α), τριμμένη
½ κουταλάκι γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερή ρίγανη, τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και , όταν κάψει , ρίχνουμε το σκόρδο με τη ντομάτα και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ,ανακατεύοντας, μέχρι η ντομάτα να βγάλει τα υγρά της.

Ρίχνουμε τα βλίτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια-δύο φορές και αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών. Σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί και το μυρωδικό και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 2-3 λεπτά ,μέχρι η κάτω πλευρά της να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς. Αν το χερούλι του τηγανιού είναι κατάλληλο για φούρνο, το τυλίγουμε καλά δύο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο , για να μην καεί, το βάζουμε στο φούρνο, σε ένα από τα πιο ψηλά ράφια και ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της ομελέτας . Τη σερβίρουμε συνοδεύοντας την με ψημένες αραβικές πίτες.
Tip: Ωραίο συνοδευτικό ποτό είναι ένα ξηρό λευκό αφρώδες κρασί.