Ομελέτα με λαχανικά

Ομελέτα με λαχανικά! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική ομελέτα με απλά υλικά.

Συνταγή με εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα κάποιος θέλει να ξεφύγει από την κλασική ομελέτα με λουκάνικο, με την ομελέτα με λαχανικά θα βρεί σίγουρα ένα νέο γευστικό παράδεισο να επισκευτεί.

Υλικά που χρειαζόμαστε για μία μερίδα ομελέτα με λαχανικά

  • 2 αυγά
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, περίπου 300 γραμμάρια
  • 50 με 70 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μέτρια πιπεριά, περίπου 100 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι άπαχο γάλα & 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι & 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 50 γραμμάρια κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πώς να φτιάξετε την ομελέτα

Τρίβουμε τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός από τη ντομάτα*.

Χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και φτιάχνουμε το μείγμα για την ομελέτα με λαχανικά. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό της ντομάτας το προσθέτουμε και όταν αρχίσει λίγο να στερεοποιείται προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Περιχύνουμε την κουταλιά με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για ακόμα πέντε περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.

*Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε ετοιμάσει μέχρι εδώ για να φτιάξουμε μία νοστιμότατη ελαφριά σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι. Μαζί με την ποσότητα τυριού που αναφέρουμε στην παραπάνω συνταγή μπορούμε έχουμε ένα γευστικότατο πιάτο με μακαρονάδα ή ρύζι.