Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά… γιορτάζει!

 

Την πίτα του συνδυασμού του “Επανεκκίνηση Τώρα” έκοψε το βράδυ της Παρασκευής στο Φρούριο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν εκλεγμένα και μη μέλη του συνδυασμού, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα για την πόλη και τα χωριά αλλά και να… επανεκκινήσουν τις διαδικασίες για τις δημοτικές εκλογές, που θα γίνει μέσα στο 2019.

Στην ομιλία του ο Δημ. Παπαστεργίου τόνισε πως δεν ξεχνά ποτέ την εμπιστοσύνη που αυτοί οι 180 άνθρωποι έδειξαν σε έναν νέο συνδυασμό και έναν νέο επικεφαλής.

Μίλησε για τις δυσκολίες που ο Δήμος είχε να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα αλλά και τις σπουδαίες προοπτικές που ανοίγονται μέσα στ0 2018 αφού σύντομα αναμένεται να ανοίξουν πολλά και σημαντικά προγράμματα όπως οι Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις (ΒΑΑ), τα OpenMall, τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για τη λαϊκή αγορά και το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και αρκετά ακόμη. Καθόλου τυχαία σήμερα ο Δήμος αποτελεί Δήμο-υπόδειγμα πανελλαδικά. “Να μας κρίνουνε σε σχέση με άλλους Δήμους σήμερα και όχι σε σχέση με τους Δήμους πριν από 20 χρόνια. Τότε ήταν άλλες εποχές. Τα τελευταία 7 χρόνια μόνο, τα έσοδα των Δήμων μειώθηκαν κατά 65%” είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης πως “ο μόνος αντίπαλος που πραγματικά θα πρέπει να υπολογίζουμε, είναι ο κακός μας εαυτός”, ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες να υπάρξουν παρεμβάσεις σε όλη την πόλη και τα χωριά, σε ζητήματα που πραγματικά αφορούν την κοινωνία.

Τέλος για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ο Δήμαρχος σημείωσε πως ο βασικός πυρήνας του συνδυασμού υπάρχει, αλλά σίγουρα θα γίνουν αλλαγές και προσθήκες ανθρώπων από όλο το κοινωνικό φάσμα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές. Το μόνο κριτήριο πρέπει να είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή και τίποτε άλλο. “Άλλωστε από την επομένη των εκλογών του 2014, θεωρήσαμε πως πήραμε 100%, πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ξεχωρίσουμε τους πολίτες ανάλογα με το αν μας ψήφισαν ή τί κόμμα ψήφισαν. Και το κάναμε πράξη”.