Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Από υπάλληλος των McDonald’s διεκδικεί χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο

Η δύναμη της θέλησης και το να θέτεις στόχους και να τους πετυχαίνεις είναι εκείνα που μετέτρεψαν μια 17χρονη από τις ΗΠΑ από μια υπάλληλο των McDonald’s σε αθλήτρια στίβου που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα χρυσό μετάλλιο.

Η Quanesha Burks μεγάλωσε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες της. Ως έφηβη, δούλευε πολλές ώρες στα McDonald’s, κερδίζοντας ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την οικογένειά της. Ακόμα κι έτσι, λέει ότι πήγαινε με χαρά στη δουλειά της κάθε μέρα επειδή έβλεπε τους κόπους της ως επένδυση σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο που περιελάμβανε και τη φοίτηση στο κολέγιο.

Από νωρίς, η Burks διακρίθηκε στον αθλητισμό. Στο λύκειο, συνειδητοποίησε ότι η αθλητική της δεινότητα θα μπορούσε να είναι το εισιτήριο για μια υποτροφία στο κολέγιο. Αρχικά, η επιλογή του αθλήματός αμφιταλαντευόταν μεταξύ μπάσκετ και στίβου, αλλά μόλις κατέκτησε την τρίτη θέση στους Εθνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων USATF το 2012, η πορεία της είχε οριστεί.

Αφού έμαθε τις προϋποθέσεις για μια πλήρη υποτροφία, η Burks κατέγραψε τους στόχους της σε χαρτί και προσπάθησε να τους πετύχει. Μέχρι να αποφοιτήσει από το Λύκειο Hartselle, είχε κερδίσει 11 πολιτειακούς τίτλους στίβου και μια υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Με έναν εντυπωσιακό τίτλο στο άλμα εις μήκος στο NCAA κλειστού χώρου το 2015, τον οποίο ακολούθησε μια νίκη σε ανοιχτό γήπεδο το 2016, η Burks απέσπασε βραβείο στο All-America Honors, αλλά πέρα από τα πολλά επιτεύγματά της, ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε τα δικά του εμπόδια.

Το 2018, η Burks τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Την επόμενη χρονιά, ο αγαπημένος της παππούς έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν από το Πρωτάθλημα Στίβου Υπαίθρου των ΗΠΑ. Όπως είναι λογικό, η απόδοσή της επηρεάστηκε αρνητικά.

ethnos.gr