Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ανατροπή στην κορυφή των χρυσών – Η τελική κατάταξη στον πίνακα μεταλλίων

Οι ΗΠΑ με τα δύο χρυσά σε μπάσκετ και βόλεϊ γυναικών κατάφεραν να ξεπεράσουν την Κίνα στον πίνακα μεταλλίων – 36η η Ελλάδα

Με τον τελικό του πόλο ανδρών, όπου η Εθνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η Ελλάδα πήρε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, δύο χρυσά με τον Ντούσκο και τον Τεντόγλου, ένα ασημένιο με την Εθνική βκι ένα χάλκινο με τον Πετρούνια. Στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων βρέθηκαν οι ΗΠΑ τόσο στο συνολικό αριθμό όσο και στα χρυσά καθώς την τελευταία ημέρα των αγώνων προσπέρασαν την Κίνα.

Οι Κινέζοι βρίσκονταν τα 38 και οι Αμερικανοί στα 37 αλλά οι νίκες των γυναικών των ΗΠΑ στους τελικούς μπάσκετ και βόλεϊ χάρισε την πρωτιά στην Team USA με 39 χρυσά. Συνολικά οι ΗΠΑ πήραν 113 μετάλλια, ενώ η Κίνα ακολούθησε με 88 και η Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας με 71. Τρίτη δύναμη στα χρυσά αναδείχθηκε η οικοδέσποινα Ιαπωνία με 27 επιτυχίες, ενώ ακολούθησαν Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Αυστραλία. Η Ελλάδα κατέλαβε την 36η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Ο πίνακας των μεταλλίων

meta1.png
meta2.png
meta3.png
meta4.png
meta5.png

 

ethnos.gr