Ολονύχτια μάχη με το χιόνι και τον πάγο στα ορεινά των Τρικάλων

Μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στα ορεινά του νομού, δίνουν τα 42 μηχανήματα (γκρέιντερ και αλατιέρες) της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μισθωμένα σε ιδιώτες.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στο trikalaIN o Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος σημειωτέων βρίσκεται επί δύο συνεχή μερόνυχτα στα ορεινά του νομού, συντονίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του αποχιονισμού, συνεχίζει να χιονίζει πάνω από την Πύλη και την Καλαμπάκα, δυσχεραίνοντας έτσι τις προσπάθειες των μηχανημάτων, αλλά παρόλα αυτά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και με ελάχιστα προβλήματα.

Όμως επειδή στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς των αυτοκινήτων στους δρόμους, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος, λόγω του παγετού τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στους χιονισμένους δρόμους έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες αλατιού και η κυκλοφορία στα ορεινά διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.