Ολομέλεια συνδυασμού Κρεμμύδα: «Ναι» από τον επικεφαλής μόνο σε περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (Φωτό+βίντεο)

 Με την παρουσία μελών του συνδυασμού (έλειπαν αρκετά), στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ολίγον από…ΚΙΝΑΛ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Φρούριο Τρικάλων, η ολομέλεια του συνδυασμού του Κώστα Κρεμμύδα «Μαζί για τα Τρίκαλα», που αποτελεί και την μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Κώστας Κρεμμύδας, όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr,επεσήμανε την ανάγκη εκλογικής συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, σε ένα πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης θέσεων και απόψεων, απέναντι σε ένα ισχυρό Δήμαρχο και δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, που με την ιδιότητα του και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτενή αναφορά έκανε επίσης και στην ψήφιση από την κυβέρνηση του νέου εκλογικού νόμου, όπου μπορεί να εκλεγεί Δήμαρχος αυτός που θα συγκεντρώσει την Α΄Κυριακή το 43%,, ένα ποσοστό όμως που αποτελεί μειοψηφία για το σύνολο της κοινωνίας. Είναι ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των συνδυασμών που στηρίζει η δεξιά και δυστυχώς υπήρξαν πολύ χλιαρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό είναι κάτι που μου προξένησε και έκπληξη και λύπη, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα».

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον ίδιο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως όσον αφορά την δική του υποψηφιότητα για να είναι και πάλι επικεφαλής, έθεσε ως βασική προϋπόθεση η συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα αποτελέσει έναν ισχυρό ανταγωνιστικό πόλο, που θα οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή πορεία, με τελικό σκοπό την ανατροπή της δημοτικής αρχής Παπαστεργίου.

Μετά την ομιλία του Κώστα Κρεμμύδα, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Χρήστο Λάππα, Στέφανο Βαβύλη, Θωμά Χαχάμη, Γιώργο Τσιάκαλο, Νατάσα Παιδή, Θανάση Μπουλογεώργο, Γιάννη Διαμαντή, Σάκη Ξάφο κ.α. οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μέλλον του συνδυασμού, δίνοντας την αφορμή να κατατεθούν διάφορες προτάσεις και διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η απουσία πολλών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, τόσο από αυτά που απαρτίζουν την ομάδα των υποψηφίων Βουλευτών (Μόνο ο Σωτήρης Μπλέτσας έδωσε τα παρόν), όσο και αυτά που απαρτίζουν την σύνθεση της Νομαρχιακής επιτροπής Τρικάλων, αλλά και αρκετούς υποψήφιους που στην προηγούμενη εκλογική μάχη ήταν στο πλευρό του Κώστα Κρεμμύδα. Aντίθετα παρούσα ήταν η ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ο Βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος και οι πρώην Βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Κρεμμύδα και από την τοποθέτηση του Στέφανου Βαβύλη