Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 33ου διεθνούς φεστιβάλ Καρδίτσας στο Μουζάκι

undercover band 1

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο των εκδηλώσεων στο Μουζάκι με την μεγάλη συναυλία των UNDERCOVER BAND στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου Mouzaki Palace.
Για τέσσερις(4) ημέρες το Μουζάκι ήταν στο κέντρο σημαντικών μουσικών δραστηριοτήτων με κορυφαίους σολίστ, ορχήστρες και χορωδίες.

Η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα Μεγάρων υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια της Μ. Ασίας κα του Πόντου. Ο Δημήτρης Μουσούρας, ψάλτης και καθηγητής μουσικής, παρουσίασε ένα σφιχτοδεμένο μουσικό σύνολο με εξαιρετικούς παραδοσιακούς οργανοπαίχτες (κανονάκι, παραδοσιακό βιολί ,λαούτο, ούτι) και καλοδουλεμένη φωνητικά Μεικτή Χορωδία 25 ατόμων.

Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι σολίστ της Ορχήστρας «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η σοπράνο Εύη Σιαμαντά, που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της μάγεψε τους πάντες. Νέα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και γειτονικές πόλεις ερμήνευσαν όμορφα ελληνικά και ξένα τραγούδια σε ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις του Αντρέα Τσιμπανογιάννη. Κατέπληξαν οι δυο επίσης σολίστ-τραγουδιστές Ιορδάνης Καρακασίδης ο οποίος ερμήνευσε ιταλικές άριες και καντσονέτες και ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ερμήνευσε ελληνικά και παραδοσιακά κομμάτια.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαέστρο Ελένη Παγγούρα αλλά ιδιαίτερα στην Κορτέσα Κεραμάρη που παλεύει να κρατήσει μια ορχήστρα ζωντανή σε τόσο καλό επίπεδο, σε τόσο δύσκολους καιρούς.
Το μουσικό συγκρότημα Undercover Band παρουσίασε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα το οποίο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, με κλασικά τραγούδια Swing, Jazz, Funk, Latin κλπ. Εντυπωσιακή η τραγουδίστρια Σοφία Νάσσιου η οποία κάλυψε ένα ευρύτατο και δύσκολο ρεπερτόριο με χαρακτηριστική άνεση. Τεράστιες οι φωνητικές τις δυνατότητες , εντυπωσίασε τους πάντες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση των φορέων και παραγόντων του Δήμου Μουζακίου, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στο μαγευτικό χώρο του Mouzaki Palace, οι οποίες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.
Καθοριστική συμβολή στην επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν η παρουσία του Αλέξη Κωστάλα, ενός πολύ σημαντικού πνευματικού ανθρώπου που αποτελεί κεφάλαιο πλέον για την Ελλάδα.
Συνέβαλλαν ,επίσης, στην επιτυχία ο Δήμος Μουζακίου, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Γιώργος Σύλλας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Mouzaki Palace.

Ουσιαστική η συμβολή της κ. Λίτσας Τσιούφη εκ μέρους του Δήμου Μουζακίου, καθώς και των χορηγών Κτήμα Χαλίλη και Κεραμαριό.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο πρώην Δήμαρχος Θεοδόσης Καφές, Μουζακιώτες, Καρδιτσιώτες, Τρικαλινοί και πολλοί άλλοι.
Κλείνοντας την περασμένη Τρίτη το τετραήμερο των εκδηλώσεων , ο Νίκος Ευθυμιάδης, ανανέωσε το ραντεβού πολύ σύντομα με νέες εκδηλώσεις στο Mouzaki Palace.

.