Όλοι για τον Μητσοτάκη δουλεύουν

Το κρεσέντο φορομπηχτικής πολιτικής από βουλευτές της αντιπολίτευσης τρομάζει τους φορολογούμενους και ανεβάζει τα ποσοστά της ΝΔ

Ένα πραγματικό μπάχαλο που μαθηματικά θα οδηγήσει στη διεύρυνση της διαφοράς της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί που φαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και σε λίγους μήνες να περάσει σε ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται το αλαλούμ των δηλώσεων στελεχών του για ενίσχυση νέων φόρων που σίγουρα τρομάζουν τους φορολογούμενους. Την ίδια στιγμή, η άγνοια της Πόπης Τσαπανίδου στα οικονομικά δεδομένα της χώρας την οδηγούν σε συνεχή λάθη, όπως αυτό που διέπραξε σήμερα στον ΣΚΑΪ στον οποίο προανήγγειλε έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή:

Τσαπανίδου: Έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε ότι «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων», παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, η Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει «υπερκέρδη», αρχικά είπε ότι αυτά «ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες», ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε: «Μόνο αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Νέο μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ με τους φόρους, αυτή τη φορά με τον Παραστατίδη

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι «μαρτυριάρηδες» στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα με τα οποία θα επιβάλλει δήθεν φορολογική δικαιοσύνη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, όπως υποσχέθηκε χθες από τη Χίο ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι, μετά τις δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή για μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εάν ποτέ καλούνταν το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, σήμερα ήταν η σειρά του Στέφανου Παραστατίδη να ομολογήσει τις σκέψεις για ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου γονικής κληρονομιάς και γενικά των άμεσων φόρων.

Η… φιλολαϊκή μέριμνα του ΠΑΣΟΚ, όπως την αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής του, συμπληρώνει την τριάδα των χθεσινών αποκαλύψεων για αύξηση του φόρου στα μερίσματα των μετοχών, έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN, προανήγγειλε την ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ. Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι». «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα», είπε.

Δεν έμεινε εκεί, λέγοντας ότι «οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι».

Σ.Σ. Fimotro: Έτσι όπως εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος πραγματικά τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δουλεύουν για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τέτοιο κρεσέντο φορομπηχτικής πολιτικής από στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έχει υπάρξει στην πρόσφατη ιστορία των εκλογών…