Ολοι στην απεργία Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

pame_thumb_medium500_0

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Για να σταματήσουμε τις απολύσεις και την «εφεδρεία»
  • Τις περικοπές σε μισθούς – συντάξεις και τα φοροχαράτσια
  • Για σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες

Στόχος της επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ και ΤΡΟΪΚΑΣ είναι να τσακίσουν τα λαϊκά δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών που κινδυνεύουν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Παρόμοια αντιλαϊκά μέτρα προωθούνται συντονισμένα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να θωρακισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα.

  • Γι’ αυτό κόβουν μισθούς και συντάξεις, ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αυξάνουν τα φοροχαράτσια. Γι’ αυτό, κόβουν εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Γι’ αυτό, συγχωνεύουν κλείνουν κλινικές, ιατρεία του ΙΚΑ, προνοιακά ιδρύματα, ολόκληρα νοσοκομεία.
  • Γι’ αυτό προωθούν τη λειτουργία όσων μονάδων υγείας απομείνουν, ως επιχειρήσεις, που με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς – πελάτες.

Για να εξοικονομήσουν κρατικά κονδύλια για νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για να γίνει ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας ακόμα πιο κερδοφόρος πεδίο επενδύσεων για τους «μεγαλέμπορους της Υγείας».

Συνάδελφισσα, συνάδελφε

Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σκέψου! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!

Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρόνια, υπονομεύουν τους αγώνες. Κρύβουν ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων Συμφωνούν με την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!

Για κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στις 10.00π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  

  • ΟΧΙ στις απολύσεις και την «εργασιακή εφεδρεία». Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ.
  • ΚΑΝΕΙΣ να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου. Να μην κλείσει ούτε ένα δημόσιο νοσοκομειακό κρεβάτι. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών