Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την άνοια, σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ενημέρωση και αντιμετώπιση της άνοιας, που προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, διοργάνωσε το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σοφία Μπούμπα», το τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής.

Για την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης, της άσκησης και της διατροφής, στην μάχη κατά της άνοιας, μίλησαν εξειδικευμένοι επιστήμονες, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στο πυκνό ακροατήριο.

Για την άνοια, που τείνει τα τελευταία χρόνια να εξελιχθεί στη νόσο του 21ου αιώνα, μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Θεοδωράκης Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας και Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νικόλαος Γούργος ειδικός νευρολόγος και Αθηνά Μπαλάφα διαιτολόγος-διατροφολόγος, οι οποίοι ανέλυσαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η άσκηση και η δραστηριότητα μέχρι την προχωρημένη ηλικία στην αντιμετώπιση της νόσου και την καθυστέρηση στην εξέλιξη της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Κολίτσας, η πρώην Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Έφη Λεβέντη και πολύς κόσμος, τόσο από την συνοικία, όσο και από άλλα μέρη της πόλης των Τρικάλων.