Όλα για το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Διάθεση συνεργασίας και κατανόηση ζητά ο δήμος Τρικκαίων

LEOFOREIO ASFALTOS

Με γοργούς ρυθμούς και βάσει του προγραμματισμού συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, η ασφαλόστρωση του πρώτου τμήματος της λωρίδας που θα χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, έγινε ασφαλτόστρωση στην οδό Δ. Τερτίπη (αφετηρία – τερματισμό των λεωφορείων), την οδό Καρδίτσης (από συμβολή με οδό Δ. Τερτίπη έως και κόμβο παλαιών φυλακών) και την οδό Καποδιστρίου (από συμβολή με οδό Θεμιστοκλέους έως πλατεία παλαιού Δεσποτικού).

Η υπομονή και η κατανόηση των τρικαλινών είναι υποδειγματικές, με αποτέλεσμα οι εργασίες που ανέλαβε εργολάβος για την e-trikala Α.Ε., να ολοκληρώνονται τάχιστα, χωρίς προβλήματα και διαμαρτυρίες. Οι τρικαλινοί έχουν ήδη διαμορφώσει μια πρώτη άποψη για το νέο, παγκόσμιας σημασίας εγχείρημα που υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Ετσι, τα έργα θα συνεχιστούν και τις δύο επόμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή 25 και 26 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, βάσει του προγραμματισμέ της e-trikala, θα γίνουν οι εξής εργασίες:
Α. Οδός Αμαλίας από συμβολή με οδό Παππά έως και την κάθετό της, την οδό Νέλσωνος: εργασίες απόξεσης, πλάτους 3,5m, 07:30 π.μ. έως 10:00π.μ.
Β. Οδός Νέλσωνος: εργασίες απόξεσης , πλάτους 3,5m, από 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ.
Γ. Οδός Στρ. Σαράφη από συμβολή της με οδό Νέλσωνος και οδός Β. Τσιτσάνη έως οδό Απ. Ιακωβάκη: εργασίες απόξεσης στο δεξιό τμήμα της οδού, πλάτους 3,5m, από 13:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό, ότι η Πέμπτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα για την κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της πόλης, αφού μέχρι αργά το βράδυ θα εκτελούνται εργασίες απόξεσης της ασφάλτου. Μάλιστα, τη επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στους ίδιους δρόμους της πόλης θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Επομένως, οι κάτοικοι και οδηγοί θα πάρουμε μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι η πόλη με την κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς θα καταστεί αδύνατη η στάθμευση σε σημεία των παραπάνω δρόμων, δηλαδή στη δεξιά τους πλευρά.

Η κατανόηση των τρικαλινών και η διάθεση συνεργασίας, φαίνεται από τη μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων, ειδικά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, από τις το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται ο εκνευρισμός και δρομολογείται η διαδικασία συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο εγχείρημα, με πλήθος ωφελειών για τον Δήμο και τα Τρίκαλα.

Ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, αφού οι ενέργειές του αφορούν και αποσκοπούν στην αποκόμιση πολλαπλασιαστικών ωφελειών, τεχνολογικού, τουριστικού, δημιουργίας υποδομών, οικονομικού και ενημερωτικού ενδιαφέροντος και σημασίας.

Επίσης, η συγκεκριμένη διαδικασία με τα έργα στην πόλη, ωφελεί και τους πεζούς και τους ποδηλάτες και τους οδηγούς και τους επαγγελματίες.
– τους πεζούς, διότι μειώνεται ο κίνδυνος από την κίνηση πολλών οχημάτων
– τους ποδηλάτες, για τον ίδιο λόγο, σε συνδυασμό με την ελευθερία κυκλοφορίας τους
– τους οδηγούς οχημάτων, διότι υπάρχει σταθερή ροή σε μεγάλο τμήμα του κεντρικού οδικού ιστού της πόλης
– τους επαγγελματίες, διότι αυξάνεται η κίνηση πεζών, άρα και πιθανών αγοραστών.

Ο Δήμος Τρικκαίων εγγράφεται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη των πρωτοπόρων τεχνολογικά πόλεων. Σε αυτό το εγχείρημα, οι τρικαλινοί μπορούν να αποδείξουν ότι καθίστανται για άλλη μια φορά πρότυπο νέων και καινοτόμων ενεργειών, κατανοώντας την όποια ταλαιπωρία προκύψει από τις συγκεκριμένες εργασίες.

.