Οι τρεις στόχοι της ΝΔ για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

«Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό ciao», σχολιάζει η ΝΔ αναφερόμενη στην ομιλία Τσίπρα στο Γαλάτσι.

Με κεντρικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία ότι η Ν.Δ. «θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων», συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, με επόμενο σταθμό τις Κυκλάδες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και ο πρόεδρος του κόμματος θέτει τους εξής τρεις στόχους για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, στις οποίες έχει δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική αλλαγή:

1. Καθαρή νίκη της Ν.Δ. ώστε «οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν τη γέφυρα για μια μεγάλη πολιτική επικράτηση στις εθνικές εκλογές όποτε και αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να τις κάνει». Οπως είπε χαρακτηριστικά στο Αγρίνιο «το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι ένα δημοψήφισμα όχι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπέρ της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης, που θα σημάνει το τέλος μιας αποτυχημένης κυβέρνησης και ταυτόχρονα το φωτεινό πρόλογο μιας νέας Ελλάδας».

2. Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ και όσο το δυνατόν περισσότερες στη Ν.Δ.

3. Εκλογή δημάρχων που στηρίζονται από τη Ν.Δ. σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι η κατάσταση στη χώρα «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο» και απευθυνόμενος στη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που βιώνουν πως η ζωή τους έγινε χειρότερη αυτά τα 4 χρόνια, υπογραμμίζει ότι «οι μόνοι ωφελημένοι από τον κ. Τσίπρα είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση στο σύστημα εξουσίας και όσοι προσβλέπουν σε έναν κομματικό πατερούλη ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα επίδομα ή έναν εφήμερο διορισμό».

Στο μεταξύ, το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες και τις τρεις θέσεις υποψηφίων που απομένουν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τις καταλάβουν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2014 είχε καταλάβει την 7η θέση με το ψηφοδέλτιο Ν.Δ., η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ένα ακόμη πρόσωπο, που με βάση την ποσόστωση θα είναι γυναίκα.

«Είναι καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαμηνύει στους πολίτες ότι είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015 που θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι σε όσα βίωσαν αυτά τα 4 χρόνια: «Στα μεγάλα ψέματα με τα οποία ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία, στους αβάσταχτους φόρους που έχουν πνίξει τη μεσαία τάξη, στο δηλητήριο του διχασμού και δυστυχώς στην εθνική πληγή την οποία άνοιξε η συμφωνία των Πρεσπών».

Η κριτική της Ν.Δ. επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην οικονομία, όπου ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε σκληρή κριτική για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, οι οποίες αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.

«Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τη μη εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», τόνισε το στέλεχος της Ν.Δ.

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ν.Δ. στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με αφορμή την ομιλία του στην εκδήλωση του Σαββάτου, αποδομώντας πλήρως τον ισχυρισμό του περί… Ακροδεξιάς. «Ο κ. Τσίπρας, που συμπορεύτηκε με τη Χ.Α. στις πλατείες της αγανάκτησης, που συνεργάστηκε μαζί της για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση, που καθυστερεί τη δίκη της εδώ και 4 χρόνια, και συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ., ανακάλυψε ξαφνικά τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς», τονίζει χαρακτηριστικά και σχολιάζει σκωπτικά: «Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό ciao».

eleftherostypos.gr