Οι τράπεζες θωρακίζονται κατά της ηλεκτρονικής απάτης εν μέσω «έκρηξης» των ψηφιακών συναλλαγών

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει διεθνώς και στη χώρα μας η ηλεκτρονική απάτη μέσω τραπεζών ταυτόχρονα με την εκρηκτική άνοδο των ψηφιακών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια. 

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της ηλεκτρονικής απάτης είναι θετικά, καθώς οι δράσεις μεταξύ τραπεζών, Πολιτείας, Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις από πλευράς τραπεζών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αριθμός των περιστατικών ηλεκτρονικής απάτης γνωρίζει κάμψη για πρώτη φορά μετά από την συνεχή άνοδο που γνώρισε τους τελευταίους μήνες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Όπως εξάλλου, διαπιστώθηκε στη τελευταία σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την συμμετοχή τραπεζών, Πολιτείας και Αρχών τα μέτρα που ελήφθησαν κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα για την ευαισθητοποίηση του συναλλακτικού κοινού αναφορικά με τις ηλεκτρονικές απάτες και ειδικότερα με τις απάτες τύπου phishing, είχαν αποτελέσματα.

cnn.gr